O gece ne oldu tartışması kızıştı | " /> O gece ne oldu tartışması kızıştı | "/>

En Sıcak Konular

O gece ne oldu tartışması kızıştı

4 Mayıs 2009 22:15 tsi
O gece ne oldu tartışması kızıştı 16 Mayıs 2006 günü Ecevitlerin evinde neler yaşandığını Ahmet Tan gündeme getirdi. Rahşan Ecevit Tan'ı hem doğruladı hem de eleştirdi. Sözü tekrar Tan aldı ve Ecevit'i aynı sertlikte cevapladı...

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi, DSP'nin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit, DSP Milletvekili Ahmet Tan'ın ortaya attığı 16 Mayıs 2006 günü Ecevitler'in Oran'daki evinde yaşanan tartışmayı ANKA'ya anlattı.

Rahşan Ecevit, dönemin DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in de dahil olduğu o gün evde olan herkesin Ecevit'e “sözle saldırıda” bulunduğunu açıkladı. Ecevit'e sözle saldırıda bulunanların arasında iddiayı ortaya atan ve 16 Mayıs gününde yaşananları açıklayan Ahmet Tan'ın da olduğunu söyleyen Rahşan Ecevit, o günü şöyle anlattı:

“Yazılanların hepsi doğru. Ancak o gün orada kaç kişi varsa ben ve eşim hariç istisnasız hepsi o durumdaydı. Kabalaşmamak çirkinleşmemek için istisnasız diyorum. Burada bu uygun. Kaç kişi var idiyse orada hepsi sözlü saldırıda bulundu. Bu istisnasız yapıldı ve birileri (Ahmet Tan) çıkmış diyor ki, "ben hariç hepsi böyle yaptı', öyle değil, herkes hepsi yaptı. O gün hepsi Ecevit ile münakaşa içindeydi. Ahmet Tan için de söylüyorum. Kimse kendini ayrı tutamaz bunda.”

Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit'in siyasetci olduğunu, daha önce de buna benzer şeyler yaşadığını ve bu olaydan etkilenmediğini söyledi. Ecevit, "Bülent bey tabi ki üzüldü ama o kadar etkilendiği söylenemez" dedi.

Ahmet Tan'dan jet yanıt

DSP İstanbul milletvekili Ahmet Tan, Rahşan Ecevit'in kendisiyle ilgili değerlendirmesine cevap verdi.
DSP İstanbul milletvekili Ahmet Tan, Rahşan Ecevit'in kendisiyle ilgili değerlendirmesinin ''çok yanlış, haksız ve mantıksız'' olduğunu bildirdi.

Tan, Rahşan Ecevit'in bugün bazı medya organlarında yer alan demeciyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ''Merhum Bülent Ecevit'le, DSP eski Başkanı Zeki Sezer arasında yaşanan 'talihsiz olayı', Rahşan Hanım doğruladığı için kendisine teşekkür ederim, ama benimle ilgili değerlendirmesi ise çok yanlış, haksız ve mantıksızdır'' görüşünü dile getirdi.

Tan, şunları kaydetti:

''Belli ki bu olumsuz hissiyat, üç yıl önce yaşanan o üzücü olayla ilgili bir hafıza sürçmesine veya yanlış algıya dayanıyor.

Herhalde, Oran'a randevuyu benim almama kızmış ve bundan dolayı Sezer'i desteklediğim gibi bir sonuca varmış. Zeki Sezer'in yanlışlarını yüzüne karşı ilk söyleyenin, tek söyleyenin Ecevitlerden çok önce benim olduğumu hem Sezer, hem de yönetici arkadaşları bilir. Ecevitleri üzmek aklımdan geçmez, geçmemiştir. Hele Sezer için hiç geçmez. Gelişmeler de bunu zaten yeterince kanıtlamıştır.''

anka-Ajanslar



Bu haber 865 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,367 µs