En Sıcak Konular

Ömer Dinçer, bakanlık görevini Çelik'ten devraldı

4 Mayıs 2009 12:33 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını üstlenen Ömer Dinçer, görevi Faruk Çelik'ten devraldı.

Faruk Çelik, Bakanlık toplantı salonundaki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, 20 aydır Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüttüğünü hatırlattı.

Bu dönemde ülkenin gelecek 10 yıllarına imza atacak çok önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çelik, bunlardan birinin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın çıkarılması olduğunu kaydetti. Bunun için altı ay geceli gündüzlü çalıştıklarını dile getiren Faruk Çelik, ayrıca Anayasada amir hükmü olmasına rağmen 26 yıldır geçilemeyen Genel Sağlık Sigortası sistemini de bu dönemde yürürlüğe koyduklarını anlattı. Bu süreçte biriken pirim borçları, sosyal güvenlik merkezlerinin kurulması, engelliler, istihdamın üzerindeki yüklerin kaldırılmasıyla ilgili çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Çelik, gerekli yasaların TBMM'den bir bir geçirildiğini söyledi.

Faruk Çelik, ekonomik krize karşı kısa çalışma ödeneğini yürürlüğe koyduklarını belirterek, İŞKUR'un gerçek kimliğini ortaya koymasına yönelik ciddi çalışmalara da imza attıklarını ifade etti. Son olarak, sendikal mevzuatla ilgili yasal çalışmaları yaparak TBMM gündemine taşıdıklarını işaret eden Çelik, ''Umuyorum ki sayın bakanımın döneminde bu yasalar çıkacaktır'' dedi.

Çelik, Türkiye'deki çalışma hayatının önemli bir eksikliğinin de iş sağlığı ve güvenliği olduğunu belirterek, bu konudaki yasa tasarısını Bakanlar Kuruluna gönderdiklerini kaydetti.

Kendi döneminde 30 yıl aradan sonra 1 Mayıs'ın tekrar tatil edildiğini anımsatan Çelik, 1 Mayıs'ı resmi tatil ilan etmeyi amaçladıklarını, bunu tamamladıkları gün görev süresinin sona erdiğini anlattı.

Ömer Dinçer'in bundan sonraki süreçte çok önemli adımlar atacağına inandığını belirten Çelik, Dinçer'e yeni görevinde başarılar diledi. Çelik, Bakanlık çalışanlarına da teşekkür ederek, vedalaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de Çelik'e bugüne kadarki çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Çelik'in 20 aylık bakanlık döneminde nasıl büyük çaba sarf ettiğini herkesin bildiğini anlatan Ömer Dinçer, ''Sayın Bakana yaptığı çalışmalar ve ortaya koyduğu projelerle ilgili gönül rahatlığıyla arkasına bakmadan gidebileceğini ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.

Ömer Dinçer, bundan sonraki süreçte çalışma hayatının lehine yapılması gereken her çalışmayı gerçekleştirmek için büyük bir çaba içerisinde olacağını bildirdi. Bakanlık bürokratlarıyla bir araya gelip yapılacakları planlayacaklarını dile getiren Dinçer, bu konularla ilgili daha sonra basını bilgilendireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Faruk Çelik ile Ömer Dinçer, birbirlerine çiçek vererek, başarı dilediler.

Dinçer, törenin ardından Çelik'i aracına kadar uğurladı.
 
aa



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,892 µs