En Sıcak Konular

Öcalan gizlice ameliyat edildi

4 Mayıs 2009 15:10 tsi
Öcalan gizlice ameliyat edildi 
5 doktor İmralı'ya gitti ve Öcalan'ı başından ameliyat etti. Ameliyat 1,5 saat sürdü ve Öcalan uyutulmadı...

İmralı Adası'nda tutulan terörist başı Abdullah Öcalan'ın, gönderilen uzman doktorlar tarafından gizlice ameliyat edildiği öne sürüldü. Ameliyatın gizli olmasını ise Öcalan istedi.

ÖCALAN TEDAVİ TALEP ETTİ

Bursa'nın en köklü yerel gazetelerinden Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin haberine göre, Abdullah Öcalan, başında oluşan ve her geçen gün daha da büyüyen şişliklerin meydana getirdiği şekil bozukluğunun rahatsızlık verecek büyüklüğe ulaşması üzerine bir ay önce askeri yetkililere dilekçeyle başvurdu ve tedavi talebinde bulundu.

AMELİYAT GEREK RAPORU

Bu talep üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde kamuoyundan gizli tutularak yazışmalar gerçekleştirildi. Önce İmralı'ya bir hekim gönderilerek ön kontroller gerçekleştirildi. Çekirge Devlet Hastanesi'nden görevlendirilerek İmralı'ya gönderilen beyin cerrahi uzmanı, Abdullah Öcalan'ı muayene ettikten sonra hükümlünün kafa derisindeki sıvıdan biyopsi için metaryal aldı. Tahlillerin ardından da hükümlü için ameliyat gerektiği yolunda rapor hazırlandı.

5 DOKTOR İMRALI'YA GİTTİ

Yetkili makamlar, tam teşekküllü bir hastanede oluşturulacak ekibin ameliyatı yapmasına karar verdi ve Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimliği'nin görevlendirdiği bir ekip, ameliyat için gereken tüm tıbbi malzemeyle birlikte deniz yoluyla İmralı'ya götürüldü. Beş kişilik ekipte bir genel cerrah, bir kardiyoloji, bir anestezi uzmanı ve iki hekim daha yer aldı.

NARKOZ VERİLMEDİ

İmralı Adası'ndaki cezaevi binasında hükümlüyü muayene eden ameliyat ekibi, uygulanacak tedavi hakkında bilgi verdi. Ameliyatın mevcut tıbbi teçhizat ile adada yapılabileceği kararına varılması üzerine de operasyona başlandı. Kalp kapakçığındaki rahatsızlığın ameliyatta problem yaşatmaması için hükümlüye narkoz verilmedi. Sadece müdahalenin yapılacağı bölgeye lokal anestezi uygulandı. Abdullah Öcalan'ın kafasındaki üç ayrı şişliğin giderilmesi için yapılan ameliyat 1.5 saat sürdü.

GİZLİ KALMASINI ÖCALAN İSTEDİ

Başarılı geçen ameliyatın ardından başı sargıya alındıktan sonra istirahat etmesi istenen Öcalan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan ameliyatla ilgili olarak Öcalan'dan kendi özgür iradesiyle operasyona izin verdiği yolunda imza alındığı, bu sırada ameliyatın gizli tutulması talebinin de yine hükümlüden geldiği de öğrenildi.

 



Bu haber 922 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,920 µs