En Sıcak Konular

Askerlik işlemleri internetten yapılacak

4 Mayıs 2009 11:57 tsi
TÜRKSAT A.Ş Genel Müdürü Özkan Dalbay, askerlik ve tüketici hizmetlerine ilişkin işlemlerin, Hazirandan itibaren e-Devlet Kapısı'ndan sunmayı planladıklarını bildirdi.

Dalbay, 50'nin üzerinde işlemin yapılabildiği e-Devlet Kapısı'ndaki işlem sayısının, Haziranda 100'e çıkarılacağını belirtti.

Dalbay, ''Elden teslim edilir'' veya ''Kağıt ortamında teslim edilir'' şeklindeki ifadelere yer verilen bazı kamu işlemlerine ilişkin kanuni değişikliklerin tamamlanmasıyla, bu sayının daha da artacağını söyledi.

Askerlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılabilmesi için güvenlik testlerinin devam ettiğini anlatan Dalbay, bu hizmete ilişkin işlemlerin de Hazirandan itibaren e-Devlet Kapısı'ndan sunulmasının planlandığını kaydetti.

Dalbay, tüketici şikayetlerinin de Haziran ayından itibaren e-Devlet Kapısı'nda çözüme kavuşturulacağını bildirerek, hazırlıkları devam eden ''Sağlık Bakanlığı e-Randevu Sistemi''nin ise daha sonra devreye gireceğini bildirdi.

e-DEVLET KAPISI, HAZİRANDA CEP TELEFONLARINDA

TÜRKSAT A.Ş Genel Müdürü Dalbay, Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemlerinin (3G) mobil ortamda veri akışını hızlandıracağını vurgulayarak, 3G'nin, Haziranda mobil cihazlardan hizmet vermeye başlayacak e-Devlet Kapısı'na da önemli ölçüde kolaylık getireceğini belirtti.

e-Devlet Kapısı'nda şirketlerin işlem yapabilmesi için oluşturulması gereken tüzel kişi veri tabanının Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca hazırlıklarının devam ettiğini ve Temmuzda hizmete girmesinin beklendiğini anımsatan Dalbay, sistemin devreye girmesiyle şirketlere yönelik vergi tahakkuku ve SSK pirim ödemesi gibi hizmetlerin de elektronik ortamda sunulabileceğini söyledi.

Dalbay, e-Devlet Kapısı hizmetlerinin PTT şubelerinden temin edilecek şifre, elektronik imza ve mobil elektronik imza ile gerçekleştirilebildiğini hatırlatarak, bugüne kadar 25 bin kişinin elektronik ortamda devlet hizmeti aldığını kaydetti.

e-Devlet Kapısı'nda, günde 500-700 kişi ile en çok Adalet Bakanlığı Dava Dosyası Sorgulama işlemlerinin yapıldığını kaydeden Dalbay, toplam elektronik işlem sayısının ise günde 2 bine ulaştığını bildirdi. Dalbay, ''İstediğimiz kullanıcı sayısına henüz ulaşamadık. Ama Hazirandan sonra kullanıcı sayısının çok üzerine çıkacağız. Adalet Bakanlığının bu hizmeti sayıyı artırdı. Tüketici hizmetleri ve askerlik hizmetleri bunu çok artıracak'' diye konuştu.

Dalbay, e-Devlet Kapısı'nın güvenliğine ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine de, sistemin güvenliği sayesinde kişisel bilgilerin üçüncü kişilerin eline geçmesinin mümkün olmadığını bildirdi. Dalbay, internet sitesine yönelik herhangi bir saldırıyla karşılaşmadıklarını da belirtti.

aa



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,790 µs