Ecevit'e kimler baskı yaptı? | " /> Ecevit'e kimler baskı yaptı? | "/>

En Sıcak Konular

O dönemde Ecevit'e kimler baskı yaptı?

4 Mayıs 2009 07:56 tsi
O dönemde Ecevit'e kimler baskı yaptı?

Savcı Zekeriya Öz, 'Pamukbank'a el konulması için Ecevit’e kimin baskı yaptığını' araştırıyor. Öz'ü Recai Birgün'ün ifadesi yönlendirdi.

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün Bülent Ecevit’in eski koruma müdürü ve DSP milletvekili Recai Birgün ile yaptığı görüşme, Pamukbank operasyonunu da gündeme taşıdı.

DSP’li Birgün’ün savcı Öz ile yaptığı görüşmede, Pamukbank’a el konulması operasyonuyla ilgili bazı telefon kayıtları gündeme geldi. 18 sayfalık “Adli Bilişim İnceleme Bölge Merkezi İnceleme Raporu” adlı belgede, BDDK Başkan Yardımcısı, Citibank Başdanışmanı ve dönemin Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ile BDDK Başkanı Engin Akçakoca arasındaki görüşmeler, kod isimlerle aktarılıyor.

ECEVİT DİRENDİ AMA OLMADI
Belgedeki telefon kayıtlarında Pamukbank’a el koyma kararının alınmasından sonra Ali Vural kod adıyla dinlenen üst düzey bir bürokrat, dönemin bir bakanına ‘’ Hemen verecekler. Endişe etmeye gerek yok” diyor. Savcı Öz, bu telefon görüşmeleri hakkında Birgün’e sorular yöneltirken, Birgün de Pamukbank’a el konulduğu süreçte medyada yayınlanan bazı haberleri savcının dikkatine sundu. Pamukbank’a,  ekonomik gerekçelerle değil, siyasi bir karar ile el konulduğu, Ecevit’e bu yönde bazı bürokratlar ve koalisyon ortaklarınca baskı yapıldığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Pamukbank 1955 yılında Çukurova Bölgesi’nde pamuk üreticilerine hizmet etmek amacıyla kuruldu. 1973 yılından sonra da Çukurova Holding bünyesine katıldı. Türkiye’nin en büyük 5 bankasından biri haline geldi. 2002 yılının ilk yarısı itibarıyla Pamukbank’ın yüzde 8 pazar payı bulunuyordu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 18 Haziran 2002 tarihinde aldığı bir kararla Pamukbank’ın ortaklık hakları ile yönetim ve denetimini TMSF’ye devretti.

gazeteport

 



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,658 µs