En Sıcak Konular

Yeni kabinenin arkasından bakın kim çıktı

2 Mayıs 2009 21:00 tsi
Yeni kabinenin arkasından bakın kim çıktı SP lideri Numan Kurtulmuş: Kabine revizyonunda SP'nin başarısının payı büyük

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan kabine değişikliğindeki nedenlerden birinin SP'nin yerel seçimlerdeki 5.2'lik oy oranı olduğunu öne sürdü.
Bursa'da, özel bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışına katılan SP Genel Başkanı Kurtulmuş, gazetecilerin kabine revizyonuna ilişkin sorularını cevapladı. Kabine değişikliğinin hayırlı olmasını dileyen Kurtulmuş, 9 yeni bakanla birlikte tüm bakanların başarılı olmasını istediklerini kaydetti. Bakanların, Türkiye'nin içinde bulunduğu zor şartalarda Türkiye'ye hizmet etme şansı bulduğunu anımsatan Kurtulmuş, "Biz işbaşına gelen bir millet için görev alan bütün arkadaşlarımızın rakip bir partiden de olsa millet adına başarılı olmasını temenni ederiz. Her yaptıkları dogru işlerinde doğru yapıyorsunuz deriz ve her yaptıkları yanlışlarda da yıldırım olur karşılarına geçeriz. Arkadaşlığımız, dostluğumuz başkadır. Ama sonuç itibariyle millet adına yapacakları yanlışlara da mani olmak için bütün gücümüzle mücadele ederiz." dedi.

"BÜLENT ARINÇ'IN KABİNEYE ALINMASI DA SP'NİN BAŞARISINDAN"

Kabine değişikliği konusunda yapılan yorumlara katıldığını aktaran Kurtulmuş, revizyonun nedenleri arasında SP'nin seçim başarısının bulunduğunu iddia etti. Kurtulmuş, şu yorumda bulundu: "Kabinede yapılan revizyonda Saadet Partisi'nin yerel seçimlerde almış olduğu 5.2'lik oy oranının ve toplumdan görmüş olduğu teveccühün önemli bir payı olduğunu biz de görüyoruz, inanıyoruz. Bu güzel bir şeydir Saadet Partisi adına. Ama biz de Saadet Partisi olarak kendi milli politikalarımızın takipçisi olacağımızı şimdiden bir kez daha ifade ediyorum."

Bir gazetecinin, "Milli görüşün önemli isimlerinden Bülent Arınç'ın da kabineye dahil edilmesini böyle mi yorumluyorsunuz ?" şeklindeki sorusuna ise Kurtulmuş, "Ben yorumlamıyorum. Bir çok siyasi analizci aynı yorumda bulunuyor. Bu kabine revizyonundaki önemli etkilerden birisi, Saadet Partisi'nin almış olduğu önemli seçim başarısıdır." karşılığını verdi.

"EKONOMİK POLİTİKALAR ÖNEM KAZANACAK"

Kabine revizyonundan daha önemli olanın hükümetin politikaları olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Bu dönemde ekonomik politikalar fevkalade önem kazanacaktır. Ve dış politikadaki Türkiye'yi ilgilendiren fevkalade önemli olacaktır. Biz hükümetin uygulamış olduğu ekonomik modelin yanlış olduğu tespitinde bulunuyoruz. 8 yıldır bunu söylüyoruz. Sadece bu hükümetin değil, bundan önceki Kemal Derviş'in de politikalarının yanlış olduğunu söylüyorduk. Ve malesef zaman bizi haklı çıkardı. Daha fazla haklı çıkmak istemiyoruz. Yaptığımız uyarıların yerinde olduğu açıktır. Biz hükümetin bundan sonra reel üretimi artıracak, milletin alım gücünü artıracak, Türkiye'yi dışa bağımlı ekonomik modelden kurtaracak, yeni bir programa kavuşmasını temenni ediyoruz. Özellikle bu konularda görev alan bakan arkadaşlarımızı da bu konulara yoğunlaşmaya davet ediyoruz."


"TÜRKİYE, GENİŞLETİŞMİŞ BOB PARANTEZİNDEN ÇIKMALIDIR"

Türkiye'de ikinci önemli alanın dış politika alanı olduğunu ifade eden Kurtulmuş, ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama'nın yeni yönetimiyle birlikte bölgede genişletilmiş Ortadoğu projesinde yeni bir döneme geçtiğini dile getirdi. ABD'nin, hem aşırı derecede kullandığı askeri gücünü kısmen revize edeceğini, hem de çatışma bölgelerini Irak'tan kaydırarak, Pakistan, Afganistan bölgelerine taşıyacağını savunan Kurtulmuş, Türkiye'yi uyanık olmaya çağırdı.

Kurtulmuş, "Yeni dışişleri bakanından da bu konuda hassas olmasını tavsiye ediyoruz. Türkiye, özellikle Afganistan'a asker gönderme konusunda hassas olmalıdır. Yeter artık. Bizim Mehmetler, dünyanın neresinde ABD insiyatifi gerektiriyorsa oraya nöbetçi olarak gidemez. Türkiye bu konuda hassas olmalıdır. Aktif şahsiyetli, çok taraflı bir dış politika izlemelidir. Bu dönemde Türkiye'nin genişletilmiş Ortadoğu projesinin parantezinden çıkartılması gerekir. Yeni Dışişleri Bakanı Davutoğlu Bey'e de bu tavsiyelerde bulunuyoruz. Özellikle iki alanda hükümetin şimdiye kadar sürdürdüğü politikalarıını revize etmesini, yeni politikalar üzerinde çalışması gerektiği açıktır. Bir dost olarak bunları söylüyoruz." diye konuştu.



Bu haber 987 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,285 µs