En Sıcak Konular

Arınç: Artık daha fazla kuşatıcı olacağım

2 Mayıs 2009 19:19 tsi
Arınç: Artık daha fazla kuşatıcı olacağım Bülent Arınç, hükümeti temsil ederken çok daha kuşatıcı ve kavrayıcı olacağını söyledi.

Meclis başkanlığından sonra iki yıl sadece bir parlamenter olarak görev yaptığını belirten Arınç, "Bu dönemde eksiklerim, yanlışlarım varsa gözden geçirdim, tamamlamaya çalıştım. Keşke herkes bunu yapabilse." dedi. Üslubuyla ilgili eleştirilere açıklık getiren Arınç, bu konunun belli bir kesimde saplantı haline geldiğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, memleketi Manisa'da Zaman'a açıklamalarda bulundu. Kabine değişikliğini, hükümetin kendi içinde bir yenilenme olarak değerlendiren Arınç, icraatlara kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Hükümet programının daha önce Meclis'ten güvenoyu aldığını kaydeden Arınç, "Yeni kabinede bana da Başbakan yardımcılığı görevini verdiler. Sayın Başbakan ile birlikte ülkemize, milletimize yararlı olmak için çalışacağız." dedi.

Üslubuyla ilgili basında çıkan haberlere de değinen Başbakan Yardımcısı, herkesin yorumlarına saygı duyduğunu, kendisini eleştirenlerin birtakım saplantılardan kurtulması gerektiğini belirtti. "Ben hiçbir yere gitmedim ki geri döneyim," diyen Arınç, Meclis başkanlığından sonra kendi iradesiyle hükümette görev almadığını vurguladı. Bu düşüncesinin de devam ettiğini kaydeden Arınç, "Partimizin Genel Başkanı, hükümetin başı Sayın Başbakan'dır. Hükümette görev almamı uygun görmüşler. Bu benim için onurlu bir görevdir, en iyi şekilde yapmaya çalışacağım." açıklamasında bulundu.

Dört dönemdir Meclis'te görev yaptığını hatırlatan Bülent Arınç, bu sürede üstlendiği görevler ve halk için yaptıklarının kamuoyunun bilgisi dahilinde olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kamuoyunun önünde şeffaf bir siyaset yapıyoruz, fakat basınımızın bir kısmı, belki bazı çevreler belli saplantıların içinde. Umarım onlar da bir değişime, dönüşüme uğrayacaktır."

Hükümetin başarısı için çalışacağını anlatan Arınç, ağabeylik ve kardeşliğin çok özel kavramlar olduğunu dile getirdi. Birbirini çok seven, uzun zamandır birlikte olan insanların yaş itibariyle "Kardeşim, ağabeyim" diye hitap etmesinin normal karşılanması gerektiğini belirten Arınç, "Bunda bir eksiklik görmüyorum fakat kabinenin, partinin ağabeyi olma gibi bir iddiam yok. Arkadaşlarım böyle düşünüyorsa bu bana ancak haz verir. Arkadaşlarımızla birer siyasetçi olarak el ele vermek ve ülkemiz için çalışmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

Hükümeti temsil ederken daha kuşatıcı ve kavrayıcı olacağını anlatan Arınç, insanların zamanla değişip geliştiğine dikkat çekti. Arınç şunları söyledi: "Fikirlerinde yenilikler oluyor, üslubunda bazı düzeltmeler yapma ihtiyacı duyabiliyor. Ben Meclis başkanlığından sonra iki yıl boyunca sadece parlamenterlik görevimi yaptım. Bu dönemde eksiklerim, yanlışlarım varsa gözden geçirdim, tamamlamaya çalıştım. Düşüncelerimden ve üslubumdan ise bugüne kadar doğrusu bir şikâyetim yok. Hükümette böyle önemli bir görev alınca, çok daha dikkatli olmak gerekir. Herkese çok samimi olarak yaklaşmalıyım. Bu herkes için geçerlidir, biz de dikkat edeceğiz."

Bakan Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabineyi açıklamadan önce kendisine telefon ettiğini, böyle bir görev vermek istediğini söylediğini kaydetti. Hükümetle ilgili bazı konuları da görüştüklerini belirten Arınç, "Ben de, 'Pekiyi, siz öyle uygun gördüyseniz, ben de başarmak için elimden geleni yapacağım.' dedim. Saat 15.00 civarında duymuştum. Kabine açıklandığı sırada da Sayın Cumhurbaşkanımız telefonla tebrik ettiler." dedi.

A.A.



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,434 µs