En Sıcak Konular

Unakıtan'ın yanıtlamak istemediği soru

2 Mayıs 2009 17:26 tsi
Unakıtan'ın yanıtlamak istemediği soru Ankara’da bugüne damgasını vuran devir teslim törenlerinden biri Maliye Bakanlığı’nda yaşandı. Kemal Unakıtan Maliye Bakanlığı görevini, Mehmet Şimşek'e devretti. Devir sırasında sorulan bir soru havada kaldı...

Teslim töreninin ardından ikili, kameraların karşısına geçti ve basına açıklama yaptı.
 
6 buçuk yıldır birlikte çalıştığı bakanlık personeline teşekkür eden Unakıtan şunları sözlerine ekledi:
"Birlikte vatana, millete, devlete hizmet ettik. İyi şeyler yaptığımıza inanıyorum. Bundan sonra da hep bu memleketimizin hizmetinde olacağız. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Allah kolaylıklar versin, başarılar versin."
 
Maliye'nin yeni bakanı Mehmet Şimşek de yaptığı konuşmada, Unakıtan’ın yönetim kabiliyetini övdü:
"Yaşadığımız dönüşümü çok değerli bakanımızın vizyonuna, kararlılığına ve liderliğine borçluyuz. Sayın bakanımızın liderliği sayesinde Türkiye özelleştirme alanında da bir altın dönem yaşamıştır. Sayın bakanımızın Maliye Bakanlığı döneminde ortaya koyduğu güçlü performans, çıtayı ulaşılmaz bir seviyeye yükseltmiştir. Bu görevi, bu bilinçle devraldığımı belirtmek isterim. Sizlerin de destek ve katkılarıyla sayın bakanımızın ortaya koyduğu performansı devam ettireceğimize ve daha ileri taşıyacağımıza inancım tamdır."
 
ORTA VADELİ POLİTİKALAR ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA AÇIKLANACAK
 
"Nisan ayı başında Avrupa Birliğine ilettiğimiz katılım öncesi ekonomik program bu yaklaşımımızı ortaya koymaktadır. Mayıs, Haziran ayları orta vadeli ekonomik ve mali politikalarımızı ortaya koyacağımız önemli politika dökümanlarının kamuoyuyla paylaşılacağı aylar olacaktır. Öncelikle orta vadeli program ardından orta vadeli mali plan hazırlanacaktır. Uluslararası Para Fonu ile yürüttüğümüz görüşmeler de orta vadeli politika ve programımız açısından önemli bir yere sahiptir. Bu çalışmalar katılım öncesi ekonomik programda yer alan ana çerçeveyi koruyacak ve son gelişmelerin gerekli kılabileceği güncellemeleri de yansıtacaktır."
 
MALİYE'DE YOĞUNLAŞILACAK ALANLAR
 
Unakıtan'ın kapsamlı bir yapısal reform programını kendilerine emanet ettiğini kaydeden Şimşek şunları dile getirdi:
"Gelir Vergisi Reformu, vergi sisteminin sadeleştirilmesi, kayıtdışılıkla mücadele, vergi tahsilatının daha da etkinleştirilmesi mali kuralın hayata geçirilmesi, kamu mali hesaplarının şeffaflık ve uluslar arası standartlara uyumunun artırılması, mali yönetim, iç kontrol ve denetim alanlarının teknik ve idari kapasitelerinin yükseltilmesi ve mahalli idarelerin mali yapısının ve yönetiminin daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulması, önümüzdeki dönemde yoğunlaşacağımız alanların başında gelmektedir."
 
İki bakan, açıklamalarının ardından birbirlerine çiçek verdi.
 
UNAKITAN SORUYA YANIT VERMEDİ
 
Bir gazetecinin, "Görev değişikliği konusunda sağlık gerekçesiyle siz mi Başbakan'dan rica ettiniz, yoksa kendi tasarrufu muydu?" şeklindeki sorusuna yanıt vermek istemediğini dile getiren Unakıtan, sağlığının da yerinde olduğunu hatırlattı.
 
Bundan sonra yapmak istedikleriyle ilgili bir soru üzerine Unakıtan, bakanlık görevi süresince ailesine, kendisine yeterince zaman ayıramadığını, artık bunun için daha fazla vaktinin olacağını söyledi: "Omuzlarım biraz daha hafiflemiş durumda. Dolayısıyla benim sevinçli günüm, mutlu günüm ama yeni maliye bakanı arkadaşımıza da Allah kolaylık versin diyorum. Çünkü hakikaten ağır bir görevi teslim alıyor. Kendisine başarılar, kolaylıklar diliyorum, beni hafifletti" dedi.



Bu haber 1,132 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,579 µs