En Sıcak Konular

İran'dan Kandil'e büyük operasyon

2 Mayıs 2009 16:04 tsi
İRAN, terör örgütü PKK'nın ülkesindeki kolu PJAK'a üye teröristlerin üstlendiği Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'na yönelik 20 bin askerin katıldığı operasyon başlattı. Operasyon kapsamında PJAK ve PKK'lıların bulunduğu Kandil Dağı'na top atışları gerçek

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek içi yurt içinde operasyonlarını sürdürürken, Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik hava harekatları gerçekleştirdi. Iran'da PKK'nın ülkelerindeki kolu olan Kürdistan Özgür Yaşam Partisi'nin (PJAK) Kuzey Irak sınır kesimindeki askeri birliklerine saldırılarını arttırması üzerine kapsamlı operasyon başlattı.

24 Nisan'da PJAK tarafından Riwanser bölgesindeki karakola düzenlenen ve 18 İran askeri ile 5 PJAK'lı teröristin hayatını kaybettiği saldırıdan sonra İran Ordusu'nun topraklarındaki PJAK varlığını sona erdirmek için 20 bin askerle Kirmanşah bölgesinde bulunan ve Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinin Halepçe kasabasının karşısında yer alan Şahor Dağı’nda operasyon başlattığı bildirildi. Şahor Dağı ile Kuzey Irak sınırındaki Merivan bölgelerinde devam eden operasyonlar kapsamında PJAK'lılar ile İran ordu güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı bildirildi.

İran Ordusu'nun sınırda üstlenen topçu birliklerinin bu sabah erken saatlerde, PJAK ve PKK kamplarının bulunduğu Kuzey Irak’taki Kandil Dağı'nın Kanisev, Pişta Comeresi ve Karesewziye alanlarını yoğun top atışına tuttu.

Kuzey Irak'tan yayın yapan Kürt internet siteleri İran ordu güçlerinin Kandil'deki bir çok alanı bombaladığını, sınırı geçen 2 helikopterin yine aynı bölgeleri havadan bombaladığı kaydedildi. 3 yıldan bu yana aralıklarla Kandil ve Hacıümran bölgelerini bombalayan İran Ordusu'na bağlı helikopterlerin ilk kez sınırı geçerek Kandil alanlarını bombaladığı kaydedildi.

İran ordusunun top atışlarının Kuzey Irak'ta özellikle Kandil ve Hınere alanlarında yoğunlaşırken, sınırın iran tarafındaki birçok yerde, derin vadilerde ve stratejik noktalarda üstlenen PJAK'lılar ile İran ordusuna bağlı askerler arasında şiddetli çatışmaların olduğu öne sürüldü. PJAK'lı teröristlerin İran ordusunu durdurabilmek için, bir çok araziyi uzaktan kumandalı mayınlar yerleştirdiği, 3- 5 kişilik gruplara ayrılarak şaşırtma taktiğine başvurduğu bildirildi.

Hürriyet



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,661 µs