'süper bakan' dönemi | " /> 'süper bakan' dönemi | "/>

En Sıcak Konular

Ekonomide 'süper bakan' dönemi

2 Mayıs 2009 08:49 tsi
Ekonomide 'süper bakan' dönemi Kabinede en büyük revizyon ekonomi yönetiminde yaşandı

Kabinede en büyük revizyon ekonomi yönetiminde yaşandı. Ali Babacan geniş yetkilerle donatılarak ekonominin tek patronu oldu. Önceki bakanlığı döneminde IMF pazarlıklarını başarıyla yürüten Babacan’ı yine aynı süreç bekliyor.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabine revizyonu ile ekonomi yönetimi yeniden yapılandırıldı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan, ekonominin koordinasyonundan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine getirilirken, yetkileri artırıldı. Yeni düzenlemeyle ekonomide süper yetkilerle donatılmış Babacan dönemi başladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in yerine atanan Babacan’a, Hazine Müsteşarlığı’nın yanı sıra, BDDK, SPK gibi üst kurullar ile kamu bankaları da bağlanacak.

IMF, BABACAN İLE DEVAM

BÖYLECE Babacan, Dışişleri Bakanlığı için ayrılmış olduğu ekonomiye daha güçlü bir şekilde döndü. Geçmiş dönemde IMF ile yapılan görüşmelerde başarılı anlaşmalara imza atan Babacan’ı yeni dönemde de IMF görüşmeleri bekliyor. Son aşamaya gelen IMF pazarlıklarına yine Ali Babacan imzayı atacak. Babacan’ın koordinasyonunu yürüteceği işler arasında istihdam paketi ve Kredi Garanti Fonu’nan işlerlik kazandırılması gibi konular da bulunuyor. Babacan önceki görevi sırasında Irak’a yönelik operasyon sürecini başarıyla yönetmiş, ekonomi krizlerden fazla etkilenmemişti.

Hazine’den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de sağlık sorunları olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın yerine atanırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in yerine ise Kayseri Milletvekili Taner Yıldız geldi. AK Parti içinde Taner Yıldız, Başbakan Erdoğan’ın enerji konusunda en güvendiği ve sürekli danıştığı kişi olarak biliniyor. Başbakan Erdoğan, özellikle elektrik konusunda büyük tecrübesi olan Taner Yıldız’ı enerji alanında değerlendirmek istediği için Enerji Bakanlığı’na getirdiği belirtiliyor.

SANAYİNİN İÇİNDEN ATAMA

BİR başka nöbet değişiminin yaşandığı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na ise Zafer Çağlayan’ın yerine Nihat Ergün getirildi. Nihat Ergün, Türkiye’nin en büyük sanayi kenti olan Kocaeli milletvekili görevini yürütüyordu. Ergün’ün sanayi alanında teşvik sistemi ile ilgili yeni projeleri olduğu öğrenildi.

Ergün: Sanayiciye çözüm olacağım

SANAYİ Bakanlığı görevine atanan AK Parti Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, böyle bir beklentisi bulunmadığını, atama haberini televizyondan öğrendiğini söyledi. Ergün ‘Bizden önce bakanlık yapanların da birikimleri ve tecrübelerinden yararlanarak, sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla hep beraber yeni dönemin ruhuna uygun bir coşku meydana getirmek ve içinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda sanayicimizin, ticaret erbabımızın sorunlarını çözüme kavuşturmak istiyoruz. Hep beraber bunları bir bütünlük içinde, heyecan içinde yapmaktır. Bunların başarılabileceğine inanıyorum. Herkesin de katkılarına açık olduğumuzu, herkesin katkılarıyla bunların başarılabileceğine inanıyorum’ dedi.

Yıldız: Önceliğim dışa bağımlılığı azaltmak

ENERJİ Bakanlığı’na atanan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, yeni görevinde önceliğinin enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve yerli kaynaklarla beraber sağlam, stabil, sürdürülebilir bir enerji sektörü oluşturmak olduğunu belirtti. Erdoğan’ın 2 yıldır enerji alanında danışmanlığını yürüttüğünü ifade ederek, yeni görevine layık olmaya çalışacağını söyledi. Yıldız, başka bir soru üzerine, enerji sektörünün uluslararası ilişkilerden arındırılmayacak kadar önemli olduğunu, aynı zamanda Türkiye’nin gelişmekte ve büyümekte olan bir ülke olduğu için arz güvenliğiyle alakalı tedarikleri de beraber yapmak durumunda bulunduğunu anlattı. Taner

Yıldız özel sektörle iç içe olacaklarını da söyledi.

Star



Bu haber 1,143 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,008 µs