En Sıcak Konular

"Yassıada Türklerin Kerbela'sıdır!"

0 0 0000 00:00 tsi
Saddam'ın idamı ile Türkiye kendi idamlarını konuşmaya başladı. Murat Bardakçı Merhum Menderes'e kötü muamele edildiğini ortaya koyarken, oğul Menderes "Yassıada Türklerin Kerbela'sıdır" dedi.

Amaç aşağılamaktı ikinci ceza oldu

Yassıada'da Adnan Menderes'in avukatlığını yapan Cindoruk, idam öncesi prostat kontrolünü böyle yorumladı.

"SADDAM'A BİLE YAPILMADI"
Cindoruk, Murat Bardakçı'nın gündeme getirdiği "Menderes'e prostat kontrolü" haberi için "Küçük düşürmek, ikinci bir ceza vermek için kasten yapılmış. Saddam'a bile yapmadılar" dedi. Menderes'in oğlu Aydın Menderes ise "Bu, tarihimizde kara bir lekedir" yorumu yaptı.

DOKTORLAR: İDAMLIK DA OLSA ZORLA YAPILAMAZ
Prof. Gürsel Çetin: Davranış etik değil.
Prof. Ferruh Şimşek: İstek dışı hareket yapılamaz.
Prof. Kemal Sarıca: Kişi istemezse doktor bir girişimde bulunamaz.
Prof. Timur Demirbaş: Amaç hakaret ve aşağılama.
Doç. Dr. Ümit Kocasakal: Deniz Gezmiş'e de acı çeksin diye iki düğüm atıldı.

Prostat kontrolü ikinci bir ceza vermek içindi

Adnan Menderes'in avukatı Hüsamettin Cindoruk idamdan önce prostat kontrolü yapılmasını şöyle değerlendirdi: "Istırap vermek, küçük düşürmek ikinci bir ceza vermek için yapılmış bir hareket".

Murat Bardakçı'nın dün "Menderes'e idam öncesi prostat muayenesi" başlığıyla yayınlanan yazısını değerlendiren oğlu Aydın Menderes ve avukatı Hüsamettin Cindoruk olayın doğru olduğunu söyledi. Adnan Menderes'e, idam edilmeden önce prostat muayenesinin yapıldığını anlatan Bardakçı'nın yazısı "Kelimesi kelimesine doğrudur. Bu Türkiye'nin bilmesi gereken bir olaydır" diyen Aydın Menderes, devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in idamı ile babasının idamının karşılaştırılamayacağını söyledi. Adnan Menderes'in Türkiye'ye 10 yıl hizmet etmiş, meşru bir başbakan olduğunu belirten Aydın Menderes "Kendisi, yurdunun işgal edilmesine sebep olmadığı gibi Kıbrıs'ta da Türk bayrağının dalgalanmasını sağlamıştır. Türk milletinin saygı duyduğu, çok sevdiği ve arkasından gözyaşı döktüğü bir başbakandır. İdamı sadece Saddam'ınkiyle değil, başka hiçbir idamla karşılaştırılamaz" dedi.

SADDAM LİNÇ EDİLDİ
Bu olayın tarihe "kara leke" olarak geçtiğini belirten Menderes, "Milletimiz için çok büyük bir kayıp ve acıdır. Yassıada ve İmralı ise Türkiye'nin Kerbela Vakası olarak nitelendirilmelidir" dedi. Aydın Menderes, devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in idam edilmesini ise "linç" olarak değerlendirdi. Saddam'ın Müslümanlar için kutsal olan bir arife günü asıldığını hatırlatan Menderes "Bu bir etti-buldu meselesi değildir.Kelime-i şahadet getirmesine bile izin verilmeden idam edildi. İslam dünyası kendini rencide edilmiş hissediyor. Bu durum İslam dünyasının birleşmesine neden olacaktır" dedi. Aynı duyguları Türk kamuoyunda da gördüğünü ifade eden Menderes, bu "infiali" yansıtamadığı gerekçesiyle iktidarı ve muhalefeti eleştirdi.

AVUKATI ANLATIYOR
O dönemde Adnan Menderes'in avukatlığını yapan Hüsamettin Cindoruk da prostat kontrolü ile ilgili olarak, "Kasten ve aşağılamak üzere yapılmış bir şey. Prostatında sıkıntı olsaydı infazdan önce ameliyat mı edilecekti" dedi. İnfazdan önceki kontrolünde şuurunun yerinde olup olmadığına bakılması gerektiğini söyleyen Cindoruk, Saddam ile Menderes'in idamının kıyaslanamayacağını da vurguladı. Cindoruk, binlerce kişiyi öldürmekle suçlanan Saddam'a bile böyle bir muamelenin yapılmadığını belirterek şöyle dedi: "Saddam diktatördü. Menderes ise seçimle gelmiş bir genel başkan, başbakan... İdamı hukuk dışıydı. Adnan Bey'le ilgili iddiaların hepsi anayasaya aykırıydı. Ona rağmen yargılanıp mahkûm edildi. Suç bulunmamasına rağmen asıldı. Saddam Hüseyin içinse binlerce kişiyi öldürdüğü söyleniyor. Ona bile bu muayenenin yapılmadığı anlaşılıyor. Istırap vermek, küçük düşürmek, ikinci bir ceza vermek için yapılmış bir hareket."

Sabah



Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,914 µs