En Sıcak Konular

Unakıtan'ın pratik zekasından yararlanacağız

1 Mayıs 2009 20:30 tsi
Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişiklik ve yeni görev dağılımını açıklayan Erdoğan, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanlığındaki değişiklikte Kemal Unakıtan'ın sağlık sorunlarının etkisi olduğunu belirterek, ''Görev süresi içerisinde hakikaten gerek pratik zekasıyla çözüm noktasındaki gayretleriyle kendisinden çok istifade ettiğim bir sayın arkadaşım oldu. Tabii bundan sonra da aynı şekilde bu pratik zekasından gerek Ali Bey gerekse ben istifade etmeye devam edeceğiz'' dedi.

Erdoğan, görev dağılımına ilişkin bir soru üzerine, ''Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları veya Devlet Bakanlarıyla ilgili çalışmalarını yaptığını ancak nihai kararı henüz vermediğini, onları da büyük ihtimalle bir iki gün içerisinde, Pazartesi günü Bakanlar Kurulundan sonra Hükümet Sözcüsünün bunları açıklayacağını'' söyledi.

Başbakan Erdoğan, ''Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın sağlık durumunun değişimde bir kriter olarak alınıp alınmadığının'' sorulması üzerine ise ''Tabii ki sağlık sorununun da bu konuda çok ciddi bir etkisi oldu. Şu görev süresi içerisinde hakikaten gerek pratik zekasıyla çözüm noktasındaki gayretleriyle kendisinden çok istifade ettiğim bir sayın arkadaşım oldu. Tabii bundan sonra da aynı şekilde bu pratik zekasından gerek Ali Bey gerekse ben istifade etmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

''Başbakan Yardımcılarında bir değişiklik oldu mu? Görevi net olan Devlet Bakanlıkları var mı?'' sorusuna ise Erdoğan, ''Başbakan Yardımcıları yine üç tane. Cemil Çiçek, Bülent Arınç ve Ali Babacan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapacaklar. Diğerleri sadece bir kurulla değil, yani görev alanı sadece bir veya iki olur ama onun arasında bir ilgili ve bağlı kuruluşlar olmak üzere birçok bu noktada kendilerinin ilgi alanları olacak. Bunların hepsini Pazartesi günü açıklamış olacağız'' diye yanıt verdi.

''Parti görevlerinde de bir değişiklik olacak mı?'' şeklindeki bir soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

''Gördüğünüz gibi iki arkadaşım, gruptan kabineye girdi. Dolayısıyla şimdi bu arkadaşlarımın yerine iki arkadaşımızı aşağıdan getireceğiz. Bunun yanında da Merkez Yürütme Kurulumuzda da bir iki değişiklik olabilir. O değişiklikleri de yapacağız. İl kongrelerimiz önümüzdeki hafta başlıyor. İnşallah Eylül ayında büyük kongremizi yapacağız. Büyük kongreden sonra da tabii ki partimizin Merkez Yürütme Kurulunda ve grupta da belki daha değişik bazı adımlar atabiliriz.''

aa



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,554 µs