En Sıcak Konular

D-100'ü kapatan gruba müdahale

1 Mayıs 2009 10:48 tsi
Kocaeli'de, D-100 kara yolunu kapatarak İstanbul'a yürümek isteyen gruba polis müdahale etti, 5 gösterici gözaltına alındı. Cihangir ve Kurtuluşta'da müdahaleler var.

D-100 KARA YOLUNDAN İSTANBUL'A YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere İzmit'te Perşembe pazarı alanında toplandı.

Kendilerini İstanbul'a taşıyacak otobüslerin şehirlerarası taşıma ruhsatı olmaması nedeniyle sürücülerden bazılarının seyahatten vazgeçmesi üzerine grup, kent merkezinde yürüyerek durumu protesto etti.

Grup, Hürriyet ve Cumhuriyet Caddeleri arasındaki yürüyüş yolu güzergahını kullanarak Sabri Yalım Parkı'na yürüdü. Halk Evi ve Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup yürüyüşe devam ederek D-100 kara yolunu araç trafiğine kapattı.

Polis ekipleri göstericilerin önünü keserek yürüyüşün sonlandırılmasını istedi. Bunun üzerine bazı göstericiler polise taş attı. Polis ekipleri de biber gazı sıkarak göstericileri dağıttı.

İl Emniyet Müdürü Osman Çapalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, gerekli tedbirlerin alındığını, ancak bazı sivil toplum kuruluşlarının D-100 kara yolunu kapatarak diğer vatandaşların haklarını engellediğini öne sürdü.

Çapalı, 5 göstericinin gözaltına alındığını bildirdi.

EMNİYET GÜÇLERİ, CİHANGİR VE KURTULUŞ'TA YÜZLERİ MASKELİ GRUPLARA MÜDAHALE ETTİ

1  Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim ve çevresinde güvenlik önlemleri alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, Cihangir ve Kurtuluş'ta yüzleri maskeli gruplara müdahale etti.

POLİSE TAŞ ATAN GÖSTERİCİLER, KAÇARKEN BAZI DÜKKAN VE OTOMOBİLLERE ZARAR VERDİ

Cihangir Firuzağa Camisi civarında toplanan yüzleri maskeyle kapalı bir grup, buradaki bir banka şubesi ile bazı marketlerin camlarına taşlarla saldırmaya başladı.

Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri de taşlarla saldıran gruba göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti. Gruplar, ara sokaklara dalarak kaçmaya çalıştı.

Bu arada, Kurtuluş'ta da yürüyüş yapmak isteyen yaklaşık 500 kişilik gruba, polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Polisten kaçan gruptakiler, bir markete molotofkokteylli saldırıda bulundu, çevrede duran bazı otomobillere de zarar verdi.

haber7



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs