makul kutlama | " /> makul kutlama | "/>

En Sıcak Konular

Sendikalardan Taksim'de makul kutlama

1 Mayıs 2009 10:24 tsi
Sendikalardan Taksim'de makul kutlama

KESK ve DİSK'e ait kalabalık bir grup Taksim Meydanı'na doğru ilerliyor. Hak-İş'e ve Türk-İş'e ait gruplar Taksim Meydanı'na gelerek anıta çelenk koydu.

KESK ve DİSK'e ait kalabalık bir grup Taksim Meydanı'na doğru ilerliyor. Hak-İş'e ve Türk-İş'e ait gruplar Taksim Meydanı'na gelerek anıta çelenk koydu.

CHP'li bir grup milletvekili de Taksim Meydanı'na çıkıyor. DTP'li Ahmet Türk ve Sırrı Sakık'da Taksim'deki anma törenlerine katılanlar arasında yer aldı.

TÜRK-İŞ TAKSİM CUMHURİYET ANITINA ÇELENK BIRAKTI

Türk-iş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve beraberindeki grup, 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu ve beraberindekiler, Kazancı Yokuşu'nda 1 Mayıs 1977'de çıkan olaylarda hayatını kaybedenlerin anılmasının ardından Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geçti.

Anıta kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ve üzerinde ''Türk-İş 1 Mayıs'' yazan çelenk bırakan grup, saygı duruşunda bulundu.

Yaklaşık 500 kişilik grup, daha sonra Kadıköy'de gerçekleştirilecek 1 Mayıs mitingine katılmak üzere Gümüşsuyu'nda bekleyen otobüslerle Kadıköy'e hareket etti.

Bu arada, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nın karşısındaki Hill Oteli'nin en üst katında emniyet güçlerinin konuşlandığı görüldü.

Öte yandan, AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu gazetecilerin soruları üzerine, Türk-İş'e destek vermek için Taksim'e geldiklerini söyledi.

Bir gazetecinin, ''polisin, DİSK'e müdahalesini nasıl değerlendirdiğini'' sorması üzerine Kuzu, ''O polisin bileceği iş'' yanıtını verdi.

Milletvekili Bayram Meral de aynı yöndeki soru üzerine güvenlik güçlerinden hoşgörü ve anlayış beklediklerini ifade ederek, ''Başlar başlamaz böyle bir hareketin hoş olduğunu söylemek mümkün değil. Kavga etmekle bir yere varılmaz. Bugün işçi bayramıdır, meydanlara iner, bunu kutlar'' dedi.

Bu arada, Taksim Gezi Parkı'nda, çeşitli medya kuruluşlarına ait yaklaşık 20 canlı yayın aracı görev yaparken, bu araçların yanında konuşlanan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ait MOBESE aracından da Taksim alanı ve çevresi izleniyor.

TÜRK-İŞ, 1 MAYIS 1977'DE ÇIKAN OLAYLARDA HAYATINI KAYBEDENLERİ KAZANCI YOKUŞU'NUN BAŞINDAKİ 1 MAYIS ANITINA KARANFİLLER BIRAKARAK ANDI

Türk-İş, 1977 yılının 1 Mayısında Taksim'de çıkan olaylarda hayatını kaybedenleri Kazancı Yokuşu'nun başındaki 1 Mayıs anıtına karanfiller bırakarak andı.
 

Türk-İş'in Gümüşsuyu'ndaki 1. Bölge Temsilciliği önünde bir araya gelen grup, ellerinde kırmızı beyaz karanfillerle ''Türk-İş 1 Mayıs'' yazılı çelengin arkasında yürüyüşe geçti.

''Taksim hakkımız birgün alırız'', ''İşçiyiz haklıyız kazanacağız'', ''1 Mayıs şehitleri ölümsüzdür'', ''AKP elini sendikadan çek'', ''Gün gelecek devran dönecek, AKP işçilere hesap verecek'' şeklinde slogan atan gruptakiler ıslık ve alkışlarla tempo tutarak Kazancı Yokuşu'nun başına kadar yürüdü.

Gruba Taksim'e girişlerinde AK Parti milletvekilleri Burhan Kuzu, Feyzullah Kıyıklık ve Agah Kafkas ile ÖDP Milletvekili Ufuk Uras da destek vermek amacıyla katıldı.

Kazancı Yokuşu başındaki 1 Mayıs Anıtına karanfiller bırakan grup, 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Burada konuşan Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, bugün dünya emekçilerinin meydanlarda kol kola girdiği, ekmek, barış, özgürlük taleplerini dayanışma içinde dile getirdiği coşkulu kutlamanın günü olduğunu belirterek, ''Bugün yıllardan beri 1 Mayıslarda yaptığımız gibi yine Taksim'deyiz, Yine Kazancı Yokuşu'na karanfiller bıraktık, yine 1 Mayıs 1977'de kaybettiğimiz arkadaşlarımızı en içten duygularımızla anıyoruz''dedi.

Kumlu, 1977 Taksim olaylarının herkesi derinden etkilediğini vurgulayarak, bu nedenle Taksim'in coşkulu kutlamalarla hatırlanacağı günlere özlemin giderek büyüdüğünü söyledi.

Türk-iş Başkanı Kumlu, ''1 Mayıs'ın 30 yıl aradan sonra tatil edilmesi bugünlere giderek yaklaştığımızın habercisidir. Taksim kutlamalara açıldığında herkes emekçilerin coşkulu birlikteliğine şahit olacak ve 30 yıldır Taksim'i emekçilere kapatan hükümetler bu coşkuya yıllardır engel olmanın pişmanlığını yaşayacaklardır'' diye konuştu.

Bugün tüm dünyada emekçilerin alanlarda demokrasi istediğini, demokrasi, barış, özgürlük ve insan onuruna yakışan iş istediğini belirten Kumlu, küresel krizi protesto ettiklerini söyledi.

Kumlu, ''Biz bugün burada dünyaya ve ülkemize eşitliği, barışı, kardeşliği, özgürlüğü çağırıyoruz. Daha çok demokrasi istiyoruz çünkü bunu hak ediyoruz. Taksim Meydanı'ndan, dünyanın ve Türkiye'nin 1 Mayıs alanlarındaki coşkulu kutlamalara selam ediyoruz'' diye konuştu.

Kumlu, herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı kutladı.

Sendikalılar daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na yürüdü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 polis de Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde, üzerinde ''1 Mayıs işçi bayramınız kutlu olsun'' yazılı etiketlerin bulunduğu karanfilleri işçilere dağıttı.

DİSK KORTEJİ PANGALTI'NA ULAŞTI

DİSK Genel Merkezi'nden yola çıkan kortej, Pangaltı'na geldi.

Halaskargazi Caddesi'ni takiben Pangaltı'na ulaşan DİSK kortejinde Süleyman Çelebi'nin yanı sıra KESK Genel Başkanı Sami Evren, Türk Tabipleri Birliği Merkez Komitesi Başkanı Gençay Gürsoy da yer alıyor.

Bu arada, ara sokaklardan Halaskargazi Caddesi'ne geçerek DİSK kortejine katılmak isteyen gruplara polis gaz bombası ve su sıkarak müdahalede bulunuyor. Polisin, kendisine taş ve şişe atarak karşılık veren gruplara müdahalesi sürüyor.

HAK-İŞ'E BAĞLI SENDİKALAR İNÖNÜ STADI'NIN ÖNÜNDEN TAKSİM MEYDANI'NA DOĞRU YÜRÜYÜŞE BAŞLADI

kullan

Hak-İş konfederasyonuna bağlı sendikalar 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamaları çerçevesinde Dolmabahçe'deki İnönü Stadı'nın önünden Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe başladı.

Hak-İş'e bağlı Öz Orman-İş, Öz Ağaç-İş, Öz Gıda-İş ve Çelik-İş gibi sendikaların yönetici ve üyeleri Beşiktaş İnönü Stadı önünde sabah saatlerinde toplanmaya başladı.

Burada sendika üyelerine 1 Mayıs'a ilişkin pankartlar ile şapkalar dağıtıldı.

Yürüyüşün başlama saatine kadar stad önünde toplanmayı bekleyen sendikacılar, davul zurna eşiliğinde halay çekti.

Sendika üyeleri saat 09.30 itibarıyla üzerinde ''İşsizlik yakıyor, acil çare bekliyor'', ''Hak-işçiyiz güçlüyüz'', ''İşsizliğe çare bul'' yazılı pankartlarla yürüyüşe başladı.

EMNİYET MÜDÜRÜ CERRAH, HALASGARGAZİ CADDESİ'NDE YÜRÜYEREK POLİS ÖNLEMLERİNİ DENETLEDİ

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Halaskargazi Caddesi'nde yürüyerek alınan güvenlik önlemlerini inceledi.

Cerrah'ın yürüyüşü sırasında kortejde bulunan DİSK ve CHP'liler ile başka sendikalara üye diğer göstericiler sloganlar atarak, Cerrah'ı protesto etti. Bazı göstericilerin ellerindeki pet şişeleri Cerrah'a attıkları gözlendi.

Celalettin Cerrah, görev yapan bazı polis memurlarıyla da sohbet etti.

aa



Bu haber 259 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,534 µs