En Sıcak Konular

Taksim'e asker takviyesi...

1 Mayıs 2009 10:08 tsi
1 Mayıs kutlamaları nedeniyle İstanbul Şişli'de DİSK Genel Merkezi yakınında toplanan göstericilere polis müdahale etti

Olayda 2 kişi gözaltına alınırken, grup yola çöp tenekeleriyle barikat kurdu. DİSK korteji Şişli'de beklerken, Türk-İş, Taksim Kazancı Yokuşuna çelenk bıraktı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Pangaltı Halaskargazi Caddesi'nden Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 100 kişilik gruba polis, tazyikli su ile müdahale etti.Ardından çatışmalar Cihangir'de patladı. Göstericiler yerlerden söktükleri taşları polise atıyor. Polis ise göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombaları kullanıyor. DİSK Genel Merkezi'nin önü sakin, Şişli ve Cihangi'de çatışmalar büyüyor...Grup üyelerinden bazıları gözaltına alınarak polis otobüsüne bindirildi.

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Valiliğin makul sayı talebine ilişkin olarak, "Sayı koymuyoruz, makul sayıda kalacağız" dedi. Pangaltı'da ise polis 1 kişiyi gözaltına aldı.
Bu sabah konuyla ilgili bir açıklama yapan Çelebi, elindeki çelengi göstererek, "Bu çelenk işçilerimizin ellerinde Taksim'e çıkacak" dedi.

Çevresinde bulunan yaklaşık 250 kişinin makul sayı olmadığını da belirten çelebi, "Makul sayı, uygun sayı demek" dedi.

Süleyman Çelebi, "Sayısal hesapları cevaplayamam. Miting yapmaya gitmiyoruz" şeklinde konuştu.

Çelebi, Emniyet ile görüşmelerin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

DİSK Başakanı ayrıca, "Bugün polisler de bayram yapmalılar, kimse şiddete başvurmamalı" dedi.


* 1 Mayıs kutlamaları öncesi gece polis ekipleri Taksim'e girişleri çelik bariyerlerle kapatırken DİSK'in önünde gece saatlerinde bir araya gelen işçiler yarın için hazırlık yaptı. Bu arada Taksim esnafı da yaşanabilecek olumsuzluklara karşın gaz maskeleri aldı.
* Polis, çeşitli sendika temsilcilerinin yarın yapacağı yürüyüşler çerçevesinde güvenlik önlemleri için Taksim Meydanı’nı adeta bariyerle kuşattı.
* DİSK binası önünde 1 mayıs hazırlıklarını sürdüren işçi ve sendida temsilcileri, yaptıkları hazırlıkların ardından bina önünde uyuyarak yarın yapacakları yürüyüşü beklediler.
* Öte yandan Taksim esnafı da yaşanacak olumsuzluklara karşılık önlemlerini gaz maskesi alarak yaptı. 3 yıldır Taksim’de çalışan döner ustası, "her ihtimale karşı biz de gaz maskelerini takarak önlemlerimizi alacağız." şeklinde konuştu.
* Sabah saatlerinde askerler ve jandarma ekipleri güvenlik önlemleri çerçevesinde Taksim'e geldi. Askeri araçlar ile Taksim meydanına gelen askerler belirli noktalara yerleştirildi.
Sabah saatlerinde askerler ve jandarma ekipleri güvenlik önlemleri çerçevesinde taksim'e geldi. Askeri araçlar ile taksim meydanına gelen askerler belirli noktalara yerleştirildi.

Milliyet



Bu haber 1,092 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,895 µs