En Sıcak Konular

Gazetevatan site yöneticisi tutuklandı

1 Mayıs 2009 11:42 tsi
Gazetevatan site yöneticisi tutuklandı 'Devrimci Karargah' örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan Gazete Vatan'ın internet sitesi yöneticisi Aylin Duruoğlu dün 12 kişiyle birlikte 'örgüt üyesi' suçlamasıyla tutuklandı.

Devrimci Karargah Örgütü soruşturmasında adliyeye sevk edilen 14 kişiden 13'ü tutuklandı.

Devrimci Karargah Örgütü'ne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 14 kişiden 13'ü tutuklandı.

Mustafa A. ise serbest bırakıldı. Tutuklananların isimleri şöyle; Özgür Dinçer, Süleyman Gürkan Anıl, Fatih Aydın, Abdüsselam Sutan, Muhammet Çetin, Mehmet Yeşiltepe, Ceren Sültaş, Aylin Duruoğlu, Sevim Öztürk, Engin Öncü, Melek Seven, Süleyman Arıkan, Metin Akdemir. Tutuklananlar arasında gazetevatan.com'un Genel Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu da yer alıyor. Zanlıların, örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt üyesi olmak, patlayıcı madde bulundurmak suçlaması ile tutuklandığı öğrenildi.

Aylin ifadesinde, Bostancı’da ölü ele geçen Orhan Yılmazkaya’yı üniversite yıllarından tanıdığını belirterek, “10-15 yıl hiç görüşmedik. Birkaç yıl önce yazdığı kitabın tanıtımı için geldi. Bir iki kez de gazetede ziyaret etti. Onun dışında ilgim yok, terörist kimliğinden de haberim yoktu” dedi. Duruoğlu çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

 

Avukatın tutuksuz yargılanma talebi reddedildi

Aylin Duruoğlu’nun avukatı Naile Kılıç mahkemede şunları söyledi: “Biz müvekkilin beyanlarına ve savunmalarına katılıyoruz. Polis sormadan ayrıntılı beyanlarda bulunmuştur. Hiçbir şekilde örgütle bağlantısı yoktur. Dosyada da hiç bir delil ve emare yoktur. Gazetenin yanındaki Astoria adlı alışveriş merkezinde yenilen yemekte tutulan tutanak dışında birşey yoktur. Müvekkilim mağdurdur. Orhan Yılmazkaya’nın dokunduğu, gördüğü herkes suçlu ilan edilmiştir. Örgüt suçlaması çok ciddi bir suçlamadır. Müvekkilim ilerde beraat edecektir. Tutuklu yargılanmasına gerek yoktur. Sosyal konumu böyle bir örgütle çalışması için uygun değildir. Bu şahsın kitabı 5N 1K proğramında da tanıtılmıştır. Bu kişiyi çok kişi tanımaktadır, yazar olarak bilinmektedir. Son olarak 3 Mart 2009’de görüşmüştür. Onun dışında herhangi bir görüşmesi olmamıştır. Müvekkilimin hiçbir şekilde örgütsel bağlantısı yoktur. Tedbir olarak tutuklamanın gereksiz olduğunu düşünüyor, tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz. Ve müvekkilimin serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

‘KİTABINI TANITMAYA GELDİ...’

Gazeteci Aylin Duruoğlu, nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ifadesinde şunları söyledi: “Ben bir basın kurumunda yönetici olarak çalışan birisiyim. Orhan Yılmazkaya’yı 1987 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden dolayı tanırım. Onu 10-15 yıldır hiç görmedim. Bir gün bir kitap çıkarmıştı. Takribi olarak bir kaç yıl önce kitabını tanıtmak için geldiğinde gördüm. Aynı zamanda CNN Türk kanalında kitabı tanıtılırken gördüm. Bir iki kez de gazeteye ziyaretime gelip bana halimi hatırımı sordu. Benim işyerime ziyaretime gelmesi, yemeğe çıkmamız, telefonla görüşmemiz dışında benim Orhan Yılmazkaya’yla bir ilgim yoktur. Terörist kimliğinden de haberim yoktur. Huzurdaki hiç kimseyi tanımıyorum ve serbest bırakılmayı talep ediyorum.”

13 Kişi Tutuklandı

İSTANBUL’DA geçen pazartesi günü Devrimci Karargah Örgütü’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 40 kişiden 11’i önceki gün adliyeye sevk edilmişti. Bu kişilerden 6’sı tutuklanırken, üçü serbest bırakıldı. İkisi ise adli kontrol altında serbest bırakıldı. Dün adliyeye çıkarılan 29 kişiden 13’ü nöbetçi 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklandı. 16’sı ise serbest bırakıldı. Tutuklanan şüphelilerin ifadeleri özetle şöyle:

İki şüpheli sustu: Fatih Aydın ve Özgür Dinçer, emniyette, savcılıkta ve mahkemede susma hakkını kullandı. Dinçer, “Dosyada kısıtlama kararı var ve dosya kapsamından haberdar olmadığımız için susma hakkımı kullanıyorum” dedi.

Örgütle bağlantım yok: Melek Seven, “Herhangi bir örgütle bağlantım yok. Erkek arkadaşım Necdet Öztürk’e evi tutarken yardımcı oldum. Necdet’in bana eski eşinin arkadaşı diye tanıttığı Yılmazkaya’nın ne iş yaptığını bilmiyorum” dedi.

Tutuklanınca, şaşırdı: Mehmet Yeşiltepe, “Ben karargah ismini bir kez gazeteden okudum. Böyle bir örgütten haberim yoktur. Orhan Yılmazkaya’yı da gazeteci olarak biliyordum” dedi.

Örgütü ilk kez duydu: Editör Metin Akdemir, Devrimci Karargah örgütünün ismini ilk defa duyduğunu söyleyerek ve örgütle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Televizyondan duymuş: Gümrük muhafaza memuru Ergin Öncü, “Adı geçen örgütle hiçbir ilişkim yoktur. Şüpheli Fatih Aydın internet kafemde çalışır. Örgütün ismini ilk kez TV’den duydum.”

Örgüt üyeliğini kesinlikle kabul etmediğini söyleyen öğrenci ve kameraman Muhammet Çetin, Orhan Yılmazkaya’yı da hiç görmediğini söyledi. Süleyman Gürkan Anıl da, Örgür Dinçer ile ev arkadaşı olmaktan başka bir suçu olmadığını anlatarak, “Bugüne kadar hiçbir örgütle bir bağlantım olmadı” diye konuştu.

Yazar biliyordum: Avukat Nail Arıkan, “Orhan Yılmazkaya’yı 1987’de Siyasal Bilimler Fakültesi’nden tanırım. O tarihten itibaren de arkadaşlığımız sürdü. Ben Yılmazkaya’yı Türk yemekleri kitabı yazarı olarak tanıyorum” dedi.

Yemek yapan gazeteci: Sevim Öztürk, “Orhan Yılmazkaya’yı üniversiteden tanırım. 12-13 yıldır görüşmüyordum. Tesadüfen görüşmeye başladık ve yemek yapan gazeteci diye tanıyordum. Terörist kimliğini bilseydim ihbar ederdim” dedi.


Gazetevatan

 



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,076 µs