Polisten tazyikli su ile müdahale | " /> Polisten tazyikli su ile müdahale | "/>

En Sıcak Konular

Polisten tazyikli su ile müdahale

1 Mayıs 2009 09:04 tsi
Polisten tazyikli su ile müdahale 1 Mayıs’ın ilk resmi kutlamasında sendikalar ile İstanbul Valiliği, Taksim için günlerdir restleşiyordu. Bu sabah 1 Mayıs sakin başladı. Ancak saat 08.30 sıralarında Pangaltı'da polis göstericilere tazyikli su ile müdahale etti.

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, makul bir sayı ile saat 10.00'da Pangaltı'da toplanıp Taksim'e çıkacaklarını söyledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bugün ilk kez resmi tatil olarak, başta İstanbul, bir çok yerde kutlanacak. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasına izin vermemesine karşın DİSK bu sabah Taksim’e yürümek üzere Pangaltı’da ’makul bir sayıda’ toplanacaklarını duyurdu. Vali Muammer Güler, "Makul sayının çok çok üzerinde miting bir sayıyla gelinirse bu kanunsuz olur" uyarısı yaptı.

MAKUL SAYI

Çelebi, 1 Mayıs kutlamalarının bu yıl 100. yıl dönümünün kutlanacağını belirterek, "Saat 10.00’da Pangaltı’da toplanacağız. Makul bir sayıda olacağız. Bu sayı diğer örgütlerle kıyaslanmamalı. Asla gerginliğin tarafı olmayacağız, en ufak şiddet içeren yaklaşımın içinde olmayacağız ve özüne uygun özgür ortamda Taksim’de olmak istiyoruz" diye konuştu.

Polis küçük bir grubu su ile dağıttı

1 Mayıs kutlaması için Pangaltı Meydanı'na gelen küçük bir grup gözaltına alındı. Su sıkılarak dağıtılan küçük bir grup gösterici, polis aracına bindirilerek alandan uzaklaştırıldı.   

Halaskargazi Caddesi'nden Taksim'e yürümek isteyen bir gruba polis izin vermedi. Cadde üzerinde slogan atarak toplanan yaklaşık 500 kişilik bir grup, Taksim Meydanı'na yürüme teşebbüsünde bulundu. Polis, gruba panzerlerle su sıktı. Olayda 2 kişi gözaltına alınırken, grup yola çöp tenekeleriyle barikat kurdu.

Çevik kuvvet ekipleri, gruba tazyikli su sıkarak müdahale etti. Ara sokaklara kaçan gruptakiler, polise taş atarak karşılık verdi. Polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca ara sokaklarda bir süre devam etti.

Taksim Meydanı ile Şişli bölgesi, bir polis helikopteri tarafından havadan kontrol ediliyor.

Bu arada, Halaskargazi Caddesi üzerindeki dükkanların kapalı olduğu gözlendi.

Öte yandan, Pangaaltı'ndan Taksim Meydanı'na yürümek isteyen küçük bir grup da, polisin panzerle su sıkması üzerine dağıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli'ye gelerek alınan güvenlik önlemlerini yerinde inceledi. Cerrah, ailesi ile Şişli Etfal Hastanesi'nden geldiği öğrenilen 4 yaşındaki ''Elif Buse'' adlı çocuğu severek, çikolata ve oyuncak hediye etti.

TÜRK-İŞ, GÜMÜŞSUYU'NDAN TAKSİM'E YÜRÜMEYE BAŞLADI

Türk-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde, Gümüşsuyu'ndan Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

Türk-iş'in, Gümüşsuyu'ndaki 1. Bölge Temsilciliği önünde toplanan sendikalılar, kırmızı beyaz karanfiller kullanılarak ''1 Mayıs Türk-İş'' yazılı bir çelengin arkasında yürümeye başladı.

Grup, ''Yaşasın direniş, yaşasın 1 Mayıs'', ''Yaşasın sendika mücadelemiz'', ''İşçiyiz, haklıyız kazanacağız'', ''Direne direne kazanacağız'' şeklinde sloganlar attı.

Yürüyüşe, Türk-İş Genel Başkan Mustafa Kumlu ve yönetim kurulu üyeleriyle konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları, İstanbul şube başkanları, İP, EMEP ve bazı partilerin temsilcileri ile CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral de katıldı.

Yürüyüşte, Turkuvaz Grubuna bağlı ATV ve Sabah gazetesinde greve çıkan gazeteciler de ön sırada yer aldı.

Yürüyüşe katılanların, ellerinde kırmızı karanfiller taşıdığı görüldü.

Bu arada, yürüyüşe katılmak isteyen bir grubun, Dolmabahçe'den Gümüşsuyu'na araçlarıyla alınmaması üzerine, yürüyüş 25 dakika geç başladı.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü'nde kriz merkezi kuruldu.

Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü yerleşkesinde İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezinde, emniyet ve jandarma, MİT, belediye, sağlık yetkilileri ile diğer ilgili kuruluşların görevlileri yer alıyor.

Merkezde, Taksim, Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı, Kadıköy ve diğer bazı bölgelerden ''MOBESE'' ve gezici emniyet araçlarından elde edilen kamera görüntüleri inceleniyor.

Bu arada, çıkabilecek bir olaya müdahale için takviye polis ekiplerinin olay yerine sevk edilmesinde kullanılacak otobüsler de yerleşke bünyesinde bekletiliyor.

ajanslar



Bu haber 285 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,788 µs