ne olacak? | " /> ne olacak? | "/>

En Sıcak Konular

Yarın ne olacak?

30 Nisan 2009 18:35 tsi
Yarın ne olacak? Yarın 1 Mayıs. 1 Mayıs resmi tatil günü olarak kabul edildi. Ama Taksim Meydanı ile ilgili tartışma sürüyor. Vali Güler "temsili bir grubun" meydana girmesini kabul edeceklerini açıklarken, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ne diyor? Erdoğan Türk İş Başkanı

1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde söz düellosu. İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs çerçevesinde Taksim'e sendikaların ancak sembolik sayıda kişilerle katılımında ısrar ederken DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'den rest geldi.

İstanbul Valisi Güler, Türk İş ve Hak İş'in Taksim'e 500 ile bin kişi arasında bir grupla katılacağını açıkladı DİSK'ten de bu oranda bir katılıma müsade edileceğini açıkladı. Güler, Taksim'de istenilen sayıda kişinin katılacağı bir etkinliğe müsade edilemeyeceğini belirterek DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin Pangaltı'nda toplanılması çağrısını düzeltmesini istedi.

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi de teşkilatlarına gerekli çağrıda bulunduğunu, katılım konusunda Valinin sayı şartı getirmesini doğru bulmadıklarını belirterek " Biz çalışanlarımızın şiddete hiçbir şekilde müsade etmeyeceğine dair inancımız var. Bugün için yaşananları dikkate alarak yine de belli sayıda katılımda bulunacağız ama bize kimse kelle başı sayısı hesabını sormasın. Bundan sonraki 1 Mayıslarda Taksim'i doldurmaya kararlıyız" dedi.

Erdoğan Kumlu'ya ne söyledi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'yu kabul etti. Kumlu, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'a, 1 Mayıs'ın tatil edilmesi dolayısıyla teşekkür ettiğini, Taksim'in kutlamalara açılmaması konusunda da "açılsaydı daha iyi olurdu" dediğini söyledi.

Kumlu ayrıca Erdoğan'a, kamu kesimi toplu sözleşme görüşmelerinin bir an önce bitirilmesi konusundaki dileklerini ilettiğini belirtti.

Hak-İş'in bir süredir orman, gıda ve yerel yönetimler iş kollarında "haksız" bir şekilde Türk-İş'e bağlı sendikaların üzerine geldiğini savunarak, bu konuda bazı yöneticilerin işçilere "baskı yaptığını" Erdoğan'la paylaştığını kaydetti.

Kumlu, Taksim konusundaki değerlendirmelerinin sorulması üzerine, Erdoğan'ın, "provokasyon endişesini" dile getirdiğini bildirdi.

Erdoğan'ın, Taksim'in miting alanı olmadığını, miting alanlarının Kazlıçeşme, Kadıköy ve Çağlayan olduğunu söylediğini aktaran Kumlu, Başbakan Erdoğan'ın, buraya izin verilirse siyasi partilerin ve derneklerin de benzer taleplerde bulunabileceğini söylediğini belirtti. Kumlu, Erdoğan'ın, bu konuda "inatlaşma" gibi bir düşünceleri olmadığını paylaştığını da ifade etti.

haber7-Ajanslar



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,201 µs