En Sıcak Konular

Şehitlere hüzünlü veda

30 Nisan 2009 18:03 tsi
Türkiye dün verdiği 10 şehidini bugün son yolculuğuna uğurluyor. Diyarbakır ve Hakkari'de dün şehit olan 10 askerin cenazeleri toprağa veriliyor.

Diyarbakır Lice'deki patlamada şehit olan 9 asker için ilk tören Diyarbakır'da düzenlendi. Şehit yakınlarının zamana zaman fenalık geçirdiği cenaze töreninde duygulu anlar yaşandı.

Askerlerin cenazeleri silah arkadaşları tarafından omuzlara alınarak ambulanslara yerleştirildi ve memleketlerine uğurlandı.

Piyade er Zeynel Dilekçi için Gaziantep Ulu Camiinde bir cenaze namazı kılındı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende gözyaşı döken şehidin annesi Sultan Dilekçi'yi subaylar ve yakınları teselli etmeye çalıştı.

Şehit Zeynel Direkçi'nin naaşı, Yeşilkent Mezarlığındaki Şehitlik'te toprağa verildi.

KİLİS
Şehit Uzman Çavuş İlhami Hardal'ın cenazesi de Kilis'de toprağa verildi.

Şehit İlhami Hardal'ın naaşı önce İsmetpaşa Mahallesi Yayla Sokak'ta bulunan baba evine getirildi. Eve gelen 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Berk, İlhami Hardal'ın kardeşi Mustafa Hardal ile Annesi Hatice Hardal'ın boynuna sarılarak aileyi teselli etti.

Tekye Camii'nde kılınan cenaze namazına binlerce vatandaş katıldı ve sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı.

Cumhuriyet alanında düzenlenen resmi törenin ardından şehit İlhami Hardal'ın naaşı Kilis Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ANKARA
Uzman Çavuş Salih Akyürek'in bugün Ankara'da Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde devletin zirvesi yer aldı.

Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP lideri Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bakanlar, milletvekilleri, kuvvet komutanları, TSK'nın komuta kademesinin tamamı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende teröre karşı birlik ve dayanışma göstermek amacıyla Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz da bulunuyor.

KARS
Hakkari Şemdinli'de karakolu hedef alan taciz ateşinde şehit olan Jandarma Er Olcay Koçak, memleketi Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Koçköy beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Ay-yıldızlı bayraklarla donatılan Koçköy'de belde meydanındaki törene çok sayıda vatandaş katılırken, şehidin annesi Cahide Koçak güçlükle teselli edildi.

Şehit Er Koçak'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Koçköy Belde Mezarlığı'na defnedildi.

Şehit Piyade Er Erdal Oral için Kağızman Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Tören sırasında şehit erin tabutuna sarılan annesi Mahire Oral ve kız kardeşi Hafize Oral'ın yakınlarının yardımıyla ayakta durduğu gözlendi.

Oğlunun tabutunun ambulanstan indirildiği sırada gözyaşlarına hakim olamayan baba Rasim Oral'ı, Vali Erden teskin etmeye çalıştı.

Kılınan cenaze namazı ve okunan dualardan sonra şehit erin cenazesi Kağızman Kaymakamlığı'na kadar omuzlarda taşındı.Ambulansa konularak Çengelli köyüne götürülen şehit Erdal Oral'ın naaşı köy mezarlığına defnedildi.

Şehit erler Onur Görmez ve Emrah Polat'ın cenazesi Aydın'da, şehit er Mehmet Ali Karaduman'ın cenazesi Manisa'da, şehit er Murat Çavdar'ın cenazesi İstanbul'da ve şehit er Miktat Beder'in cenazesi de Trabzon'da toprağa veriliyor.



Bu haber 952 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,445 µs