önemli ayrıntı | " /> önemli ayrıntı | "/>

En Sıcak Konular

Başbuğ'un unuttuğu önemli ayrıntı

30 Nisan 2009 15:23 tsi
Başbuğ'un unuttuğu önemli ayrıntı Org. Başbuğ "o silahların hiçbiri Ordu'ya ait değil" dedi ama unuttuğu çok önemli bir konu vardı. Ortada resmi bir belge var hem de TSK tescilli...

Ergenekon kapsamında bulunan silahların hiçbirinin orduya ait olmadığını söyleyen Genelkurmay Başkanı, "Askeri eşyayı gizlemek" suçundan ceza alan Ergenekon sanığı emekli binbaşı Fikret Emek'i unuttu.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un günlerdir merakla beklenen basın toplantısı dün nihayet gerçekleşti. Başbuğ'un bir çok konuda yaptığı açıklamalar ve sorulara verdiği cevaplar pek çok gazeteciyi tatmin etmese de toplantıyı Genelkurmay'ın bir açılımı olarak görme eğilimi, Genelkurmay binasına davet edilmek, o binada misafir olmak basında genel bir memnuniyete sebep oldu.

Org. Başbuğ'un konuşmasında en çok ilgi çeken bölümlerden biri de ülkenin çeşitli yerlerinde yapılan kazılarda ya da baskınlarda ortaya çıkarılan silahlarla ilgili söyledikleriydi.

"Her bulunan muhimmat ve silah konusu olduğu anda hiç gecikmeksizin burada ismi geçenler için derhal askeri yargı sistemini çalıştırıyoruz. Şu ana kadar bu tür olaylarda askeri yargı sürecinin başlatılmadığı hiçbir olay yoktur" diyen Başbuğ bulunan silahların hiçbirinin orduya ait olmadığını söyledi. Ancak Org. Başbuğ'un unuttuğu bir şey vardı ki o da Ergenekon'da askeri mahkemede yargılanan ve ilk mahkumiyet kararını alan emekli Binbaşı Fikret Emek'ti.

Ergenekon soruşturması kapsamında Fikret Emek'in Eskişehir'de bulunan annesinin evinde, 26 Haziran 2007 tarihinde yapılan aramalarda Kanas suikast silahı, el bombaları ve askerî mühimmat ele geçirilmişti.

Genelkurmay Başkanlığı, bir gün sonra 'askerî eşyayı gizlemek' suçundan soruşturma emri verdi. Yapılan soruşturma neticesinde Genelkurmay Askerî Savcılığı tarafından 22 Ocak 2008 tarihli iddianame ile kamu davası açıldı. Yapılan yargılama neticesinde, 25 Aralık 2008 tarihinde Emek'in 1 yıl 8 ay 25 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği öğrenildi. Askerî mahkeme, bu ceza hükmünün açıklanmasının 5 yıl süreyle geri bırakılmasını karara bağladı. Karar, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ imzasıyla Ergenekon davasını yürüten İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Emek'in evinde ele geçirilen silah ve mühimmat

11 kilogram C-3 tipi plastik patlayıcı, 1 adet Kanas tipi dürbünlü tüfek, 1 adet Kalaşnikof otomatik tüfek, M-16 mermileri, 10 adet MKE yapımı savunma ve taarruz tipi el bombası, 2 adet MKE yapımı olmayan el bombası, gaz bombası, sis bombaları, 210'ar gramlık 12 TNT düzeneği, 6 adet yarımşar kiloluk TNT kalıbı, 1 adet 1.5 kilogramlık TNT kalıbı, 1 kilogramlık tahrip kalıbı, naylon torbada ateşleme mühimmatı, 1 adet patlayıcılı imha kiti, normal tipte kapsül, infilak kapsülleri, patlayıcı düzenekleri hazırlamada kullanılan saniyeli fitiller ile infilak (patlamalı) fitilleri.

Başbuğ, 'askerî eşyayı gizlemek' suçundan hakkında kamu davası açılan Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Binbaşı Fikret Emek'in, 1 yıl 8 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldığını muhtemelen unutmuştu.

AKTİF HABER




Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,069 µs