-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Cihan muhabirinden Başbuğ'a cevap -Video

30 Nisan 2009 14:16 tsi
Cihan muhabirinden Başbuğ'a cevap -Video "Elimizde farklı bilgiler var" diyen Abdülhamit Bilici, Başbuğ'un konuşmalarını yapıcı ve olumlu bulduklarını belirtti. Muhabir ise...

Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Postmedya.com'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un dağ başında akreditasyon uygulaması konusunda açıklama yapmasını olumlu bulduklarını söyledi.

Bilici, Org. Başbuğ'un konuşmasından, tek yanlı bilgilendirildiğinin anlaşıldığını ifade ederek, "Biz kendilerine gerekli bilgiyi memnuniyetle iletebiliriz. Yeter ki bu bariz ayrımcılığın hesabı sorulsun. " dedi.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, medya mensuplarıyla bir araya geldiği İletişim Toplantısı'nda, konuyu incelediklerini belirterek, olayda kasıt olmadığını öne sürmüş, "Farklı bilgi varsa ve bize ulaştırılırsa inceler, gereğini yaparız." demişti.

Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Bilici, Org. Başbuğ'un "farklı bir bilgi verilirse gereğini yaparız" şeklindeki yaklaşımını memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Bilici, "Kamuoyunu bu kadar sarsan mesleki ve insani bir konuda gazetecilerin soru sormaması üzücü. Org. Başbuğ'un açıklaması ise tek yanlı bilgilendirildiğini gösteriyor. Bizlere bu konuda bir şey sorulmamış olması, bilgiyi eksik ve tek yanlı kılmış. Kendilerine gerekli bilgiyi memnuniyetle iletebiliriz. Yeter ki bu bariz ayrımcılığın hesabı sorulsun. Çünkü kameramanımız, çalıştığı kurumun adı sorulduktan sonra helikoptere alınmamış." diye konuştu.

Dağ başında bırakılan kameraman Lütfi Aykurt ise yaşadıklarını hatırlatarak, Başbuğ'a verilen bilgilerin tam olarak gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Enkazın bulunduğu yerin yaklaşık 2 bin metre yükseklikte olduğunu anlatan Aykurt, o saatte enkaz alanında sivil olarak sadece kendisiyle birlikte 300-400 değil sadece 2 köylünün olduğunu vurguladı.

Aykurt, bölgedeki Jandarma Arama Kurtarma Timi'nin kendisini helikopterle götürmeyi teklif ettiğini ifade ederek, ancak asıl şoku bundan sonra yaşadığını şöyle anlattı: "Tam helikoptere binmek üzereyken, bir komutan bana hangi kanaldan olduğumu sordu. Cihan'dan olduğumu söyleyince 'Sivilleri alamıyoruz' dedi. Ben de 20 dakika önce helikopterle götürülen DHA muhabirinin de sivil olduğunu hatırlattım. Bunun üzerine komutan, 'Hangi şartlarla çıkmışsan o şekilde inersin' karşılığını verdi. Ayrıca, bana kimse helikopterde askeri teçhizat taşındığından bahsetmedi. Hangi kanaldan olduğumu sorduktan sonra engellendim. Üstelik Org. Başbuğ'un dediği gibi enkaz bölgesindeki hava 13 derece değil çok daha soğuktu. Her halde bu Göksun ilçesindeki hava sıcaklığıydı. Kar ve tipide yaya olarak dağdan indim."

İlgili haber;

Başbuğ: Cihan muhabiri için ne dedi? -Video

BAŞBUĞ'DAN "AKREDİTE OLMADIĞI İÇİN DAĞDA BIRAKILAN CİHAN MUHABİRİ" CEVABI



CİHAN GENEL MÜDÜRÜ BİLİCİ: BİLGİ VE BELGELER BAŞBUĞ'A GÖNDERİLECEK



BAŞBUĞ ÇOK ŞAŞIRTTI



BAŞBUĞ'DAN İLGİNÇ TANIM: KARŞIDAN DA..



BİRAND'I TERSLEDİ!



 



Bu haber 936 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,958 µs