En Sıcak Konular

Dünya basınının zirvesindeki takım

30 Nisan 2009 13:36 tsi
Medya Takip Merkezi'nin (MTM), Nisan ayında yaptığı "Türk Spor Kulüpleri'nin ve Sporcuları'nın Dünya Basınındaki Yansımaları" araştırmasına göre, dünya gazetelerinin en çok ilgi gösterdiği Türk spor kulübü, Galatasaray oldu.

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Luis Aragones ve Galatasaray'ın gözde futbolcusu Harry Kewell, araştırmada öne çıkan isimlerdi. Türk futbol kulüplerine ve sporcularına basınlarında en çok yer veren ülkeler ise Almanya ve İsveç oldular.

MTM Medya Takip Merkezi, 1-25 Nisan tarihleri arasında, dünya basının Türk futboluna olan ilgisini mercek altına alarak, kulüp, teknik direktör ve futbolcuların popülaritelerini inceledi.

-DÜNYA BASININDA GALATASARAY ZİRVEDE-

49 ülkenin toplam 642 gazetesinde yapılan medya takibi sonuçlarına göre, Türk futbol kulüpleri, 25 günlük süreçte dış basında 824 haber ve yazıya konu oldu. Dünya basınında Türk kulüpleriyle ilgili yayınlanan haberlerin % 35'i Galatasaray ile ilgili. Bu gazetelerde 286 habere konu olan Galatasaray'ı, ikinci sırada 206 haberle Fenerbahçe takip etti. Dış basında, 152 haberle Beşiktaş üçüncü sırada yer bulurken, onu Sivasspor ve Trabzonspor izledi.

MTM'nin aynı kulüplerin Türk basınındaki yansımalarını da araştırdığı raporuna göre, aynı tarihler arasında Türk gazetelerinde en çok yer verilen takım, Fenerbahçe oldu. 9.498 haberle ilk sırada yer alan Fenerbahçe'yi, 8.033 haberle Galatasaray takip etti.

-TÜRK FUTBOLU ALMANYA VE İSVEÇ MARKAJINDA-

Rapora göre, Türk futboluna en büyük ilgiyi gösteren ülke, Almanya oldu. Türk futbol kulüpleriyle ilgili 82 habere yer veren Almanya'yı, 79 haberle İsveç ve 64 haberle Belçika takip etti. Futbol kulüplerimiz ile ilgili haberlere en çok yer veren diğer ülkeler ise sırasıyla; Avusturalya, Avusturya, Danimarka, Portekiz, Malezya, İtalya ve İngiltere.

-HARRY KEWELL, ROBERTO CARLOS VE SEMİH ŞENTÜR-

Medya raporuna göre, dış basında, hakkında en çok haber yayımlanan futbolcu Harry Kewell oldu. 128 habere konu olan Kewell'i, 127 haberle Roberto Carlos ve 82 haberle Semih Şentürk takip etti. Aynı dönemde, Türk basınında açık arayla birinci sırada yer alan Arda Turan'a dünya basını ise 30 kez yer verdi.

Futbolcuların Türk basınındaki popülariteleri, dünya basınına göre farklılık gösterdi. Ülkemizdeki gazetelerde, 1.552 haber ile ilk sırada yer alan Arda Turan'ı 1.328 haber ile Semih Şentürk, 1.233 haberle Diego Lugano ve 1.214 haberle Cassio Lincoln izledi.

-DIŞ BASININ TÜRKİYE'DEKİ FUTBOLCULARA İLGİSİ-

No Futbolcu Haber Adedi

1 Harry Kewell 128

2 Roberto Carlos 127

3 Semih Şentürk 82

4 Milan Baros 71

5 Arda Turan 30

6 Diego Lugano 25

7 İbrahim Üzülmez 25

8 Emre Aşık 19

9 Volkan Demirel 18

10 Matias Delgado 13

Aynı araştırma raporuna göre, Türkiye'deki teknik direktörler arasında, dünyada en çok ilgi görenleri ise Luis Aragones ve Fatih Terim oldu.
 
zaman



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,860 µs