En Sıcak Konular

SP: Komünist terör Türkiye'de hortluyor

30 Nisan 2009 12:50 tsi
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, ''Bütün dünyada nesli tükenen komünist terör örgütleri Türkiye'de yeniden boy göstermeye başladı'' dedi.

Hatipoğlu, Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, partinin genel merkezince hazırlanan program kapsamında yerel seçimlerin ardından 81 ildeki parti teşkilatlarını ziyaret ederek seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini ifade etti.

Konuşmasına Lice'de şehit olan askerlere rahmet dileyerek başlayan Hatipoğlu, terörle mücadelede siyasi iktidarın başarısız olduğunu savundu.

Hatipoğlu, AK Parti'nin ''sıfır terörle'' ülkeyi devraldığını, bugün onlarca şehit cenazesinin kaldırıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bütün dünyada nesli tükenen komünist terör örgütleri Türkiye'de yeniden boy göstermeye başladı. Bostancı'da, Bilkent Üniversitesindekiler Marksist Leninist silahlı terör örgütü mensubu. Diğer ülkelerde komünist örgütler tasfiye olmuşken Türkiye'de bu örgütlerin yeniden gündeme gelmesi manidardır. Bu hükümet terörle mücadelede başarısızdır. Terör örgütleri dış güçlerin taşeronlarıdır. ABD ve diğer emperyalist güçlerle stratejik iş birliği yapıp terörle mücadele etmek mümkün değildir. Teröristlerin kullandığı silahlar, Lice'de patlayan mayın ABD yapımıdır.''

Hatipoğlu, 1915 olaylarına ilişkin ABD Başkanı Barack Obama'nın  ''büyük felaket'' ifadesini kullanmasını eleştirerek,  ''Soykırımı yapan, Irak'ta 1,5 milyon insanın ölümü ve Kızılderililere yapılanlar nedeniyle ABD'dir'' dedi.

Hatipoğlu, yerel seçimlerin en büyük galibinin Saadet Partisi olduğunu öne sürerek, partisinin seçimlerde oylarını 1 milyon 200 bin artırdığını, bu oyların yüzde 65'ini daha önce Milli Görüş partilerine oy vermeyenlerin oluşturduğunu savundu.

Parti teşkilatlarını bu yılın sonbaharına kadar, yapılacak bir genel seçim için hazırlayacaklarını ifade eden Hatipoğlu, şöyle devam etti:

 ''Sonbahara kadar yapılacak çalışmaların ardından Saadet Partisi'nin TBMM'de temsil edileceğine inanıyorum. Sonbahar diyorum çünkü şartlar böyle devam ederse Türkiye'nin erken seçime gitmesi kaçınılmazdır. Saadet Partisi siyasette önemli bir denge unsuru. Saadet Partisi, yarının Türkiye'sinin partisidir, iktidarın partisidir.'' 

-ERBAKAN'IN İRAN ZİYARETİ-

Hatipoğlu, bir gazetecinin eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın İran ziyaretine ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

''Saadet Partisi'nin iç bünyesinde ayrışma arayışında olanlar aradığını bulamayacaklar. Saadet Partisi'nin genel başkanı Numan Kurtulmuş'tur. Partide genel başkanlık ve liderlik sorunu yoktur. Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan'dır. Necmettin Erbakan 'eski Başbakan' sıfatıyla İran'a gitmiştir. Saadet Partisi adına yapılan bir çalışma değildir.''

Basın toplantısına katılacağı duyurulan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün toplantıda yer almadı.

aa



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,424 µs