istifa çağrısı | " /> istifa çağrısı | "/>

En Sıcak Konular

Osman Paksüt'e istifa çağrısı

30 Nisan 2009 11:56 tsi
Osman Paksüt'e istifa çağrısı Eşi Ergenekon sanığı olan ve tarafsızlığı tartışmalı hale gelen Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'e istifi çağrısı yapıldı.

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı avukat Sinan Kılıçkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Sayın Osman Paksüt'ün eşinin Ergenekon davasında sanık sıfatıyla yargılandığını belirterek, Paksüt'ün ortaya çıkan telefon görüşmeleri ve ses kayıtlarından dava ile ilgili tarafsız davranmadığı, eşi aracılığı ile kamuoyunu ve davayı etkilemeye çalışarak tarafsızlığını yitirdiğinin görüldüğünü söyledi.

Hakimliğin hassasiyet gerektiren meslek olduğunu kaydeden Kılıçkaya, “Özellikle Anayasa Mahkemesi üyeliği hiç şüphesiz tarafsızlık konusunda daha da hassas olunması gereken bir durumdur. Kapatma davası sırasında Ferda Paksüt'ün basın mensuplarıyla ve bugün Ergenekon sanıklarıyla ilişkileri kamuoyunda eşi Osman Paksüt ve Anayasa Mahkemesi hakkında özellikle tarafsızlık konusunda ciddi endişelerin oluşmasına neden olmuştur.
Bugün ortaya çıkan ses kayıtlarından endişelerin yersiz olmadığı anlaşılmaktadır. Yargıyı daha fazla yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. Anayasa Mahkemesi üyesi Osman Paksüt'ün basına yansıyan ses kayıtları hakimlik mesleğinin tarafsızlığı ile ve meslek onuru açısından çok vahim bir durumdur” dedi.

Osman Paksüt'ün tarafsızlığından kimsenin artık emin olamayacağını belirten Kılıçkaya, şunları söyledi: “Yargıyı daha fazla yıpratmamak için ve yargıya duyulan güvenin daha fazla zayıflamaması için Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün başkan vekilliğinden ve Anayasa Mahkemesi üyeliğinden istifa etmesi gerekir.”



Bu haber 1,118 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,200 µs