şok etti | " /> şok etti | "/>

En Sıcak Konular

NTV spikeri Sami Türk'ü şok etti

30 Nisan 2009 11:49 tsi
NTV spikeri Sami Türk'ü şok etti 
Dün kendisine suikast düzenlenen Hikmet Sami Türk NTV'de Banu Güven'in konuğuydu. Güven kendisine öyle bir soru sordu ki şok oldu...

Canlı bomba eyleminin hedefi olan Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk dün olaydan hemen sonra NTV'de Banu Güven'in programına konuk olarak katıldı. Türk'e göre bu saldırının sebebi kendi bakanlığı döneminde gerçekleştirilen "Hayata Dönüş Operasyonu"ydu. Eski Bakan hiç beklemediği bir soruyla karşılaştı. Banu Güven canlı yayında bakana "içiniz rahat mı?" diye sordu...

EYLEMLER BİZİ YOLUMUZDAN ÇEVİREMEZ

Yayının başında Güven "Neler yaşadınız? Neler hissettiniz bugün?" diye sorarak başladı röportajına. Hikmet Sami Türk "Ben Adalet Bakanlığı yaptığım günden bu yana, özellikle cezaevinde hayata dönüş operasyonu gerçekleştirdiğimiz günden bu yana bu şekilde tehditlerin hedefi olan bir insanım" dedi ve bu eylemlerin kendisini çok fazla etkilemediğini söyledi. Sözünü de "Bu hiçbir zaman bizi izlediğimiz yoldan çeviremez" diye bağladı.

ŞOK EDEN SORU: İÇİNİZ RAHAT MI?

Banu Güven'in sıradaki sorusu Bakanın "izlediği o yolla" ilgiliydi. Güven önce "Hayata Dönüş" operasyonuyla ilgili bilgi verdi. "8 yıl sonra dava dün zaman aşımından düştü. Müdahil avukatların 'burada silahlı direniş yoktu' açıklamasına savcının da son aşamada katıldığını gördük." dedi ve o zor soruyu sordu:

"12 kişinin hayatını kaybettiği adıyla çelişkiye düşmüş bu operasyon konusunda içiniz rahat mı? Bir hukukçu olarak davanın zaman aşımından düşmesini nasıl eğerlendiriyorsunuz?"

Biraz bozulan Türk sorunun ikinci kısmına cevap vermeyi tercih etti: "Bir defa şunu söyleyeyim. Olayda 2 jandarmamız şehit oldu, 12 tutuklu ya da hükümlü yaşamını kaybetti. Bunlar çok üzücü olaylar. Bu çeşit çok sanıklı davalar kolay kolay çözülmüyor. Keşke daha evvel sonuçlansaydı. Keşke karara bağlansaydı..." dedi.

'SUS YOKSA GİDERİM' SİNYALİ

Ama Güven o soruyu sormakta çok ama çok kararlıydı. Bir kez daha "Peki sizin içiniz..." diye başladı konuşmaya ama eski adalet bakanı da soruyu sordurmamak için elinden geleni yapıyordu. Güven'in sözünü kesti ve "Lütfen diğer televizyoncu arkadaşlara haksızlık etmeyelim... Onlara da katılacağım, son soru?" diyerek Güven'e "o soruyu sorma, giderim" mesajını verdi.

BAŞKA TÜRLÜ GERÇEKLEŞSEYDİ DİYOR MUSUNUZ?

Banu Güven bu kez biraz daha yumuşatarak konuğuna şu soruyu yöneltti:

Bu operasyon başka türlü gerçekleşmiş olsaydı diye düşündüğünüz oluyor mu sayın bakan?

Türk'ün cevabı şöyleydi: "Hayır başka çare yoktu. 60 gün süren ölüm orucunun sona erdirilmesi için her türlü girişim yapıldı ve bu operasyon ölüm oruçlarına son verilmesi, gençlere ölüm orucu yapmaları konusunda baskı yapan teröristlere karşı yapıldı ama maalesef direnişle karşılaşıldı."

Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler, F tipi hücre sistemine geçişi engellemek amacıyla 20 Ekim 2000 tarihinde açlık grevi başlatmıştı. Eylemin, 19 Kasım'da ölüm orucuna dönüştürülmesi üzerine 19 Aralık tarihinde Bayrampaşa Cezaevi`nde başlatılan operasyonda 12 tutuklu ve hükümlü hayatını kaybetmişti.

internethaber



Bu haber 1,519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,374 µs