Dink cinayetinin ardında Küçük mü var? | " /> Dink cinayetinin ardında Küçük mü var? | "/>

En Sıcak Konular

Dink cinayetinin ardında Küçük mü var?

30 Nisan 2009 10:09 tsi
Dink cinayetinin ardında Küçük mü var? Bu mektup ortalığı sallayacak: "Hrant Dink yılar öncesinden Veli Küçük’ün hedefiydi"

İlk kez MİT’çi Ümit’in mezar yeri ile ilgili bir iddia gündeme geldi. Sinan Aygün’e gönderilen mektupta, MİT’çi Ümit’i kimlerin öldürdüğü ve nereye gömüldüğüyle ilgili iddialara yer verildi.

ERGENEKON terör örgütü iddiasıyla hazırlanan ikinci iddianamenin delil klasörlerinde, Ergenekon sanığı ATO Başkanı Sinan Aygün’e gönderilen mektupta Susurluk kazasından bugüne kadar tartışma konusu olan ancak hiçkimsenin nerede olduğunu bilmediği MİT elemanı Tarık Ümit’le ilgili şok bir iddia yer aldı. Ergenekon kaphsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Yalçın Tanfer tarafından Aygün’e gönderilen 42 sayfalık mektupta birbirinden ilginç iddialara yer verildi. Tanfer’in kendi el yazısıyla kaleme aldığı mektupta, Tarık Ümit’in ortadan kaybolmasıyla ilgili net adres gösterilmesi dikkat çekti.

‘TRAKYA’DAKİ ÇİFTLİĞE GÖMÜLÜ’

MEKTUBUNDA, Susurluk kazasının ardından kendinden haber alınamayan MİT elemanı Tarık Ümit’in ölümüyle ilgili çarpıcı iddialarda bulunan Tanfer ‘’İbrahim Şahin ekibi Mehmet Eymür’e yakınlığı sebebiyle Tarık Ümit’i kafalarına göre bir kararla öldürdüler. Tarık Ümit’i Sedat Bucak’ın ekibi Özel Harekatçı polisler A.Ç., O.Y. ve E. E. öldürdü. Sonra Sami Hoştan’ın Trakya tarafındaki çiftliğine gömüldü ve üzerine de beton döküldü. Onlar için artık Türkiye’de öldürülmeyecek adam yoktu’’ iddiasında bulundu. Böylece Susurluk’tan bugüne kadar

Tarık Ümit’in nerede olduğuyla ilgili ilk kez net bir adres tarifi yapılmış oldu.

DÜĞMEYE KÜÇÜK BASTI

YALÇIN Tanfer, mektubunda Ergenekon davasıyla birleştirilen ve ilk iddianamede Ergenekon’un iki silahıl eyleminden birisi olarak gösterilen Danıştay saldırısı ile gazeteci Hrant Dink cinayetinin arkasındaki kişinin emekli Tuğgeneral Veli Küçük olduğunu iddia etti. Tanfer ‘’Danıştay eyleminde Veli Küçük’ün parmağı düğmeye bastı. Bu konuda hiç uzun uzun yazmaya gerek yok. Günahsız insanlar üzerinden onları öldürerek milliyetçilik yapılamayacağını zaten tüm bağlantılar Veli Küçük’e çıkıyor. Hrant Dink yılar öncesinden Veli Küçük’ün hedefiydi. Hedefin kendini büyüttüğünü, önemli ve ses getirecek bir zat olduğunu ve öldürüldüğünü düğmeye yine aynı parmağın bastığını uzun uzun yazmaya gerek yok’’ iddiasında bulundu.

TANFER’İ SADECE POLİS GÖRDÜ

TANFER, Sinan Aygün’e gönderdiği mektupta, Ömer Lütfi Topal cinayeti, Behçet Cantürk cinayeti, Susurluk kazası, Abdullah Çatlı, Mehmet Ağar ve Ergenekon tutuklusu Mustafa Özbek’le ilgili de iddialarda bulunuyor.

Tuğg. Evci: Veli Paşa’nın adamı

YALÇIN Tanfer’in Veli Küçük ile ailece tanıştığı Ergenekon’la ilgili birinci iddianamenin ek klasörlerinde yer alan telefon dinleme tutanaklarında ortaya çıkmıştı. Tanfer’in eski eşi Gülay Tanfer ile Veli Küçük ve Veli Küçük ile Tanfer’in oğlu arasındaki konuşmalar klasörlere girmişti. Tanfer ile Küçük arasındaki ilişkiye ait bir başka bağlantı ise Tanfer’i dönemin Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Erdal Sarızeybek’e gönderen kişi olan Tuğgeneral İsmail Evci referans verirken ‘Emekli tuğgeneral Veli Küçük getirip bizimle tanıştırmıştır’ sözleri oldu.

SARIZEYBEK, askeri tesislere yerleştirdiği ve orada yatıp kalkan Yalçın Tanfer’in bölge halkını dolandırdığını tespit edince Veli Küçük’ü arar. Küçük’ün cevabı Sarızeybek’i de şaşırtır. Küçük ‘Erdal. Bu adam dolandırıcıdır. Ben de uzun süredir arıyorum onu. Bir bulsam ona yapacağımı biliyorum. Aman ona güvenme!’’ der. Sarızebeyek tarafından ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla mahkemeye çıkarılan Tanfer 9 yıl hapis cezasına çarptırılır. Tanfer’in son dönemde Veli Küçük’ü dolandırdığı ve aralarıın açıldığı da iddialar arasında.

Star



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,381 µs