tuhaf sözler! | " /> tuhaf sözler! | "/>

En Sıcak Konular

Org. Edip Başer'den tuhaf sözler!

30 Nisan 2009 08:27 tsi
Org. Edip Başer'den tuhaf sözler! Lice'deki mayınlı saldırıda 9 mehmetçiğin şehit olması sonrasında yine emekli paşaların ilginç analizleri gündeme damga vurdu.

Şimdi sahnede emekli Org. Edip Başer vardı. Bir televizyon kanalında saldırıyı değerlendiren Emekli Orgeneral Edip Başer, siyasi iktadarın terörle mücadele konusunda samimi olmadığını iddia etti.
 
Mayınlı saldırıyı değerlendiren Emekli Orgeneral Edip Başer; "Bu olay çok üzücüdür. Terör görçekten insan tarihinde gelmiş geçmiş en büyük insanlık suçudur. Nereden geleceği ve kime ne zaman saldıracağı konusunda kimsenin bilgisi olamaz. Çünkü bunların insanlık duygusu yoktur. Gayri insani metotlarla insan öldürmeyi bir mücadele yöntemi olarak kabul etmek mümkün değildir" dedi.

Başer, terörle mücadele ile ilgili olarak da şu ilginç sözleri sarfetti: "Ama burada siyasi erkin tavrına bakmak lazım. Bu ülkede siyasi erkin gerçekten terörle ve teröristle mücadelede samimi olup olmadığı konusunda şüpheler var. Siyasi erkin terörle mücadeledeki kararlılığı konusunda ben endişeliyim.

Bu sözler şimdi siyasetçilerimizi kızdıracak, 'yine emekli generaller konuşuyor' diye kızıp köpürecekler ama bu bir gerçektir. Ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumak vaadi de vardır onların ettiği yeminde. O yeminin gereğini yerine getirmesi gerekiyor orada oturan insanların."

Başer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mehmetçik sadece bölgede terörle mücadele etmiyor bölge insanının sosyal yardımlarını da yerine getiriyor. Mehmetçik orada öğretmenlik bile yapıyor. Oradaki insanlarımız PKK'yı desteklemiyor. Gerçek bu değildir. O bölgenin koşullarında malesef doğru siyasi tercihleri göstermez seçim sonuçları. Bir çok vatandaş terör korkusuyla oy vermek zorunda bırakılıyor. Meclistekiler bunu gayet iyi bilirler."

 

habervaktim

 



Bu haber 1,091 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,429 µs