-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Deniz Baykal'a Ebert'i sordu -Video

29 Nisan 2009 20:21 tsi
Deniz Baykal'a Ebert'i sordu -Video Canlı yayına katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Deniz Feneri davası dosyasına açıklık getirirken Baykal'a 85 bin Euro'luk bağışı sordu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ATV'nin Ana Haber'ine katılarak gündemdeki iki konu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Şahin, Almanya'da devam eden Deniz Feneri davası dosyanının Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili CHP lideri Baykal'ın kendisine yönelik suçlamalarına cevap verirken CHP hakkında Alman vakfından para aldığna ilişkin  yürütülen davaya da açıklık getirdi.

"Almanya'dan gelen ilk gelen dosyanın Türkçe tercümesi yok." yok diyen Bakan Şahin, "Bugün para verilerek 2 klasök halindeki dava dosyalarının tercümesi yapılmaya çalışılıyor." dedi. Şahin,  Almanya'dan 2. bir dosyanın daha geldiğini belirterek " Bu dosyada Türkçe bölüm de var. Baykal ikinci gelen belgeyi gerekçe göstererek dosyanın tercümesinin de gönderildiğini söylemesi tamaman saptırmadır. Anamuhalefet Partisi lideri için yalan ifadesini konuşmak istemiyorum. Ama tamamen yanlış yönlendirildiği muhakkaktır. " dedi.

Bakan Şahih, Hakkamıda verilen gensoru için de benim bakanlığımın hizmetlerini Meclis'te sunma imkanı verildiği için bundan mutluluk duyuyorum. dedi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Deniz Feneri konusu hassas bir konudur. Hiç kimse hukuktan kaçamaz. CHP, Deniz Feneri olayına temiz toplum mantığı ile yaklaştı. Baykal, Deniz Feneri ile ilgili ellerinde klasörler gösteriyordu. Aynı tarihlerde Ebert Vakfı'nın CHP'ye 85 bin euro yardım yaptığına dair belgelerin yer aldığı dava gündeme geldi. Yargıtay bu belge ile ilgili Almanya'ya müracaat etti ve belgelere cevap istedi. Almanya olaya tamamen siyasi yaklaşarak cevap veremeyeceğini açıkladı. " dedi. 

CHP'nin,  Deniz Feneri için bu kadar olayı irdelerken kendisi ile ilgili olay hakkında  bugüne kadar hiç açıklama yapmamasına dikkat çeken Şahin, kendisi ile ilgili verilen soruşturma önergesinde CHP davası ile ilgili  yapacağı açıklamalara dikkat çekti.

İşte Bakan Şahin'in Deniz Feneri ve CHP'nin Almanya'dan aldığı para yardımı ile ilgili açıklamaları:


 

Haber7.com

 



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,687 µs