En Sıcak Konular

Hüsnü Mübarek'ten İran'a suçlama

29 Nisan 2009 19:03 tsi
Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, İran ve Lübnan'daki Hizbullah grubunu işaret ederek, dış güçleri Mısır'da karışıklık çıkarmaya çalışmakla suçladı.

Dışarıdan gelecek hiçbir müdahaleye müsamaha göstermeyecekleri uyarısında bulunan Mübarek, coşkulu bir kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, "Dış güçler, İslami hareketler aracılığıyla Mısır'da karışıklık çıkarmaya çalışıyor" dedi.

"Mısır'ın milli güvenliğini tehlikeye atan güçlerin bulunduğunu" söyleyen Mübarek, "Böyle tehditlere izin vermeyeceğim, Mısır'ın topraklarını ve sınırlarını ihlal edenlere müsamaha göstermeyeceğim" şeklinde konuştu.
Mübarek, "Bu güçler, kim olursa olsun, aşağılamalarına müsamaha edebiliriz ancak planlarına karşı sert bir şekilde karşılarında olacağız" ifadelerini kullandı.

Bu konuşma sırasında kalabalıktan bir kişi Lübnan'daki Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı işaret ederek, "Söyleyin ona ininde kalsın" diye bağırdı. Mübarek ise "aşağılama yok" diyerek cevap verdi.

Mısır'da üç hafta önce düzenlenen operasyonlarda, istikrarı bozmaya yönelik saldırılar planladığı iddia edilen bir Hizbullah hücresi çökertilmiş ve üyeleri tutuklanmıştı.

İki gün sonra Hasan Nasrallah televizyondan yaptığı açıklamada, Hizbullah'a yönelik suçlamaları reddetmiş ancak Mısır'da, Hamas'ın kontrolü altındaki Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler'e "lojistik yardım" sağlamakla görevlendirilen bir üyelerinin bulunduğunu söylemişti.

Geçtiğimiz hafta ise Mısır, İran'ın; Hizbullah'a yönelik açıklamaları nedeniyle Kahire yönetimini eleştirmesi üzerine Tahran'ı "sert bir şekilde protesto" etmişti.

timeturk



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,683 µs