jet yanıt! | " /> jet yanıt! | "/>

En Sıcak Konular

Durak'tan Erdoğan'a jet yanıt!

29 Nisan 2009 18:23 tsi
Durak'tan Erdoğan'a jet yanıt! Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'tan Başbakan Erdoğan'ın ''Adana'da şaibeli bir başkan var'' şeklindeki açıklamasıma jet yanıt geldi.

Durak, ''Herkesten önce sayın Başbakan'ın hukuka saygılı olması gerekir''  dedi.

Durak, yazılı açıklamasında, ilçe seçim kurulları, İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulunun verdiği karara rağmen, Başbakan Erdoğan'ın, Adana seçimleri için ''şaibeli'' şeklinde açıklama yapmasını esefle karşıladığını vurguladı.

''Bu ülkede herkesten önce sayın Başbakan'ın hukuka saygılı olması gerekir'' diyen Aytaç Durak, açıklamasında, ''Adana seçimlerinin yenilenmesi birilerinin istemesiyle yapılamaz. Yasal düzenlemeler yapacak güç elinizde, yaparsanız, seçimleri yenilersiniz ve bana da 6. kez seçim kazanma gururunu yaşatırsınız'' ifadelerini kullandı.

Aytaç Durak, yerel seçimler öncesi sürekli yanlış bilgi verenlerin, Başbakan Erdoğan'ı yine yanılttıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Adana'yı Durak'sız da alırız' diye söz verenler, seçim yenilgisine kılıf hazırlamak için çirkin yalan ve iftiralara başvurdular. Yandaş medyalarını da kullanarak, dürüst kamu görevlilerini suçlamak ve Adana imajını karalamak pahasına, seçim kurullarını etkilemek için, 'oylar yakıldı', 'oylar çalındı', 'Adana'da çete var' gibi seviyesiz açıklamalar yaptılar. Anlaşılıyor ki yalan senaryolarıyla Sayın Başbakan'ı da etkilemişler.

Bu açıklamanın Sayın Başbakan'ın ağzından çıktığına inanmıyorum. Ancak doğruysa, 'Hodri meydan diyorum' diyorum. Seçmene para dağıtmayın, kamu görevlilerine baskı yapmayın, Metro'nun elektriğini kesmeyin, RTÜK Başkanı Zahit Akman imzasıyla Çukurova Televizyonu'nu kapatmayın, hizmetlerimizi engellemeyin, seçimleri yenileyelim.''

aa



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,442 µs