En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Erbakan'ın İran gezisi tamamen kişisel

29 Nisan 2009 18:21 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Sayın Erbakan'ın İran'a yaptığı gezi tamamen kişisel gündeminde yer alan bir gezidir'' dedi.

Kurtulmuş, Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu'nu makamında ziyaret ederek, kayyum atanmasının ardından yapılan kongrede yeniden başkanlığına seçilmesinden dolayı tebrik etti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne de değinen Kurtulmuş, 1 Mayıs'ı hak ve özgürlükler kapsamında ele aldıklarını belirterek, resmi tatil ilan edilmesine yönelik karara imza atan milletvekillerine teşekkür etti.

Yerel seçimler öncesinde İstanbul'da yaptıkları mitingleri hatırlatan Kurtulmuş, bu mitingleri alanlarda değil, trafiğe kapatılan kavşaklarda yaptıklarını ifade etti.

Numan Kurtulmuş, Taksim'in mitinglere kapalı olmasını doğru bulmadıklarını da ifade ederek, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'in işçilere açılması gerektiğini kaydetti.

Hükümetin Taksim Meydanı'nı halka kapatmak yerine 1977 yılı 1 Mayıs'ında çıkan olayların arkasındakileri açığa çıkarması gerektiğini dile getiren Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, başta Türk-İş olmak üzere tüm konfederasyon ve sendikaların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

-''HÜKÜMET İŞÇİ SORUNLARINA UZAK''-

Başoğlu da ziyaretinden dolayı Kurtulmuş'a teşekkür etti. Kurtulmuş'un işçi sorunlarını dile getirmesini memnunlukla karşıladığını belirten Başoğlu, Hükümetin işçi sorunlarına uzak olduğunu, TBMM'de temsil edilen muhalefet partilerinin de konuya yeterli ilgiyi göstermediğini öne sürdü.

 Türkiye'de 1 Mayıs'ın çeşitli çevrelerce istismar edildiğini ileri süren Başoğlu, ''DİSK'in niyeti 1 Mayıs'ı kutlamak değil, bir inadı yerine getirmektir'' dedi.

Başoğlu, 1 Mayıs'tan önce işsizlik gibi tartışılması gereken daha önemli sorunların bulunduğunu belirtti.

''Ergenekon Soruşturması''na da değinen Başoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bugünkü açıklamalarında yer alan, ''TSK'da darbeci yoktur, olsa da barındırmayız'' sözünün çok önemli olduğunu söyledi.

Kurtulmuş da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un sözlerinin sevindirici olduğunu ve vatandaşları rahatlattığını ifade etti.

Türkiye'deki sorunun, hala milletin denetleyemediği kurum ve kuruluşların bulunması olduğunu savunan Kurtulmuş, Türkiye'nin bu süreçten ders çıkarması ve denetlenemeyen yapısını denetlenebilir hale getirmesi gerektiğine kaydetti.

-ERBAKAN'IN İRAN GEZİSİ-

Bir gazetecinin, bazı basın yayın organlarında, Necmettin Erbakan'ın İran gezisinin ardından ''Saadet Partisi'nde Hizbullah Çatlağı'' şeklinde yer alan haberleri sorması üzerine Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

''Sayın Erbakan 54. Hükümetin Başbakanıdır. Başbakanlık yaptığı dönem de dahil olmak üzere İslam ülkeleri ile ilişkilere hep önem vermiştir. Sayın Erbakan'ın İran'a yaptığı gezi tamamen kişisel gündeminde yer alan bir gezidir. Saadet Partisi'nin programında yer almamaktadır. İran'da adı geçen partiyle Saadet Partisi arasında hiç bir kurumsal ilişki söz konusu değildir. Partiyi bağlaması için partinin resmi kurullarında karar alınması ve uygulanması gerekmektedir. Bu sadece Sayın Erbakan'ın kişisel gündeminde yer alan bir gezidir. Zaten Sayın Erbakan gezi öncesi ve sonrasında geziye ilişkin kişisel görüşlerini kamuoyuyla paylaşmıştır.''

aa



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,915 µs