En Sıcak Konular

İşte askerlerin şehit düştüğü yer - Foto

29 Nisan 2009 17:40 tsi
Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Köyü yakınlarında askeri aracı düzenlenen ve 9 askerin şehit olduğu mayınlı saldırının gerçekleştiği yer...

Hain saldırıda tahrip gücü yüksek patlayıcı kullanıldığı belirlenirken, bölgeye gelen askerler çevreye yayılan aracın parçalarını topladı.




 

Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanlığı'dan kalkan Sikorsky helikopterlerle PKK'lıların kaçış güzergahlarına Jandarma Özel Harekat Timler indirilirken, karadanda çok sayıda asker sevkedildi. Kobra tipi helikopterler de teröristlerin bulunabileceği alanları bombaladı. Şehit askerler Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne getirilerek burada otopsileri gerçekleştirildi.

PKK'lı teröristlerin saldırısına hedef olan Zırhlı Personel Taşıyıcı'nın (ZTP) altında patlamalara karşı 4, 4.5 santimlik zırh bulunmasına rağmen patlamanın ardından aracın parçalarının geniş bir alana yayıldıgı görüldü. Saldırıda kullanılan patlayıcının tahrip gücünün çok yüksek olduğu belirlenirken, bölgeye gelen askerler çevreye yayılan aracın parçalarını topladı. Saldırının ardından Lice ile Bingöl'ün Genç İlçesi arasındaki sarp ve dağlık alanlara Jandarma Özel Harekat Timleri indirilirken, Kobra helikopterler de teröristlerin kaçabileceği derin vadileri bombardıman altına aldı. Patlamanın meydana geldiği bölgeye gazeteciler dahil hiç bir sivilin girişine izin verilmezken, araçların geçişlerine izin verildiği görüldü.

PKK'NIN BÖLGEDE EN YOĞUN BULUNDUĞU YERLERDEN BİRİ

Diyarbakır'ın Lice-Hani-Dicle üçgeni yıllardır PKK'lıların bölgedeki en önemli barınma yerlerinin başında geliyor. Diyarbakır'ın Lice ile Bingöl'ün Genç ilçesi karayolu güvenlik gerekçesiyle yıllarca trafiğe kapalı kaldı. PKK'lıların özellikle Elazığ, Bingöl, Tunceli bölgelerine geçişlerde kullandığı bu üçgende sık sık çatışmalar meydana geliyor. Lice ile Genç arasında güvenlik güçleri denetimi sağlayabilmek için karayolunun çevresinde bulunan stratejik noktalara askeri birliklerle önlem alıyor.

ŞEHİTLER İÇİN YARIN TÖREN DÜZENLENECEK

Lice'de şehit olan 9 asker için yarın sabah Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlenecek. Törenin ardından şehitler toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,103 µs