vahim iddia! | " /> vahim iddia! | "/>

En Sıcak Konular

Demirel ile ilgili vahim iddia!

29 Nisan 2009 17:30 tsi
Demirel ile ilgili vahim iddia! Kanlı 1 Mayıs'ın canlı tanığından derin iddia...

Kanlı 1 Mayıs olayını tertip edenlerin Demirel iktidarı ile ortak çalışan derin devlet yetkilileri olduğunu öne süren Av. Rasim Öz, “Bakın bu olay o kadar basit değil. Elimde fotoğraflar, ifadeler, canlı tanıklar ve klasörler dolusu belgeler var. Sıkılan kurşunlar başımın üstünden geçti.


Taksim'de 33 kişinin hayatını kaybettiği 1 Mayıs 1977 olaylarının faillerinin bulunması için geçen hafta Ergenekon savcılarına müracaat eden DİSK eski Avukatı Rasim Öz, Vakit'e yaptığı açıklamada önemli iddialar dile getirdi. O gün yaşanan olayların baş aktörünün Demirel olduğunu öne süren Öz, “Bugün de Ergenekon'u boşuna savunmuyor” dedi. Öz ayrıca, Ergenekon davasıyla kanlı 1 Mayıs olaylarının birleştirilmesini de istedi.

“ERGENEKON TERTİBİNDEN DEMİREL'İN HABERİ VARDI”

Kanlı 1 Mayıs olayını tertip edenlerin Demirel iktidarı ile ortak çalışan derin devlet yetkilileri olduğunu öne süren Öz, “Bakın bu olay o kadar basit değil. Elimde fotoğraflar, ifadeler, canlı tanıklar ve klasörler dolusu belgeler var. Sıkılan kurşunlar başımın üstünden geçti. Katliamları an be an izledim. Ben aynı zamanda kameramla görüntü de alıyordum. Kürsüye otelden kimlerin ve nasıl ateş ettiğini de biliyorum. Ergenekon Savcısı Sayın Öz ile de görüşerek bunları bizzat ilettim. 1 Mayıs olaylarında asla gerçek failler yargı önüne çıkarılmadı. Ergenekon ile irtibatlı olduğuna inandığımız kişiler hem güvenlik görevlisi hem de eylemci olarak olayları provoke ettiler. Yaşanan bu olaylar öncesinde Demirel'in haberi vardı. ‘Ne yaptıysak vatan için yaptık' iddiasıyla ülkeyi katlettiler” diye konuştu.

“TÜM DELİLLERİ SAYIN ÖZ'E SUNDUK”

Olayların en yakın tanığı, mağduru, avukatı ve görüntüleyeni olduğunu vurgulayan Öz, “Derin devlet hep vardı ve bugüne kadar hep iktidar güçlerinin desteği ile geldiler. Madem bugün bir toplu temizlik operasyonu var, bu 1 Mayıs'sız olmaz. Zaten daha önce derin devlet deşifre edilseydi ve üstüne gidilseydi, olaylı 1 Mayıs'ı da, 12 Eylül'ü de yaşamazdık. Bugün Ergenekon sanıklarına baktığımızda birçoğunun geçmişte çok önemli görevlerde olduklarını görüyoruz. Ancak bu isimlerin tertiplediği faili meçhullere ulaşılmadıkça davanın her ayağı topal kalır. Biz umudumuzu koruyoruz. Bildiklerimizi ve yaşadıklarımızı yargı önünde anlatmaya hazırız. Elimizdeki tüm delil klasörlerini de Sayın Öz'e teslim ettik. Olayın ciddiyetle üstüne gidileceğini umuyoruz” şeklinde konuştu.

“ETÖ İDDİANAMESİ BİZİ HAKLI ÇIKARTIYOR”

Avukat Öz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ergenekon eklerinde 1977'deki kanlı 1 Mayıs'ın hiç ortaya çıkmamış telsiz konuşmaları da yer aldı. Ergenekon iddianamesi eklerinde yer alan telsiz konuşmaları, 33 kişinin öldüğü 1 Mayıs 1977 olaylarının kontrgerillanın en büyük provokasyonu olduğunu gösteriyor. Ergenekon davasının iddianamesinde yer alan klasörlerden 421. klasörün devamında "1 Mayıs 1977 Katliamını Kontrgerilla Düzenledi" başlığı altında o gün örgüt üyelerinin kendi aralarında yaptığı telsiz görüşmeleri de yer alıyor. Gizli tanıkların ilginç ifadeleri de var. Bekleyip göreceğiz.”

VAKİT



Bu haber 1,127 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,656 µs