En Sıcak Konular

İddialı çıkış: Yeni parti %30 alır

29 Nisan 2009 17:27 tsi
'Yeni Oluşum Hareketi' adı altında parti kurma çalışmaları yürüten Abdüllatif Şener, partisinin ne zaman siyaset arenasında yerini alacağı konusunda bir açıklama yaptı.

AKP'den ayrıldıktan sonra ''Yeni Oluşum Hareketi'' adı altında parti kurma çalışmalarını başlatan eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, yeni kuracağı partinin ne zaman siyaset arenasında yerini alacağı konusunda tarih vermediğini bildirdi.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, uygun zamanda kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na vereceklerini belirterek,  şimdiden yüzde 30'un üzerinde bir oy potansiyelini değerlendirebilecek güce ulaştıkları görüşünü savundu.

Abdüllatif Şener, Yeni Oluşum Hareketi'nin partileşme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 

Hükümetin ekonomi politikasını da eleştiren Şener, dünya ekonomisi yeniden yapılanırken, Türkiye'nin küresel dalgaların insafına terk edildiğini savunarak, ''Sanayimiz, rekabet gücümüz, en büyük potansiyelimiz olan insanımız tasfiye edilmektedir'' dedi.

Şener, birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyulan bir dönemde Türkiye'nin kutuplaşmaların derinleştirdiği bir kavga alanı haline getirildiğini ileri sürerek, ''Ülkemizin üzerine kabus gibi çöken mevcut siyaset, sorun çözmek yerine sürekli sorun üretmekte, siyasi ve bireysel çıkarlarını koruyabilmek için kavga ve gürültüyü arttırarak ülkemize zarar vermektedir'' görüşünü savundu.

-''PARTİLEŞME KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR''-

Türkiye'nin yeni bir siyasi partiye ihtiyacının her zamankinden daha fazla olduğunu bildiren Şener, Yeni Oluşum Hareketi'nin bu nedenle oluşturulduğunu ve aylardır faaliyetini sürdürdüğünü kaydetti.

Yeni hareketin, sağduyunun ve salim aklın sözcülüğünü yaptığını belirten Abdüllatif Şener, 29 Mart seçimleri sonrası partileşeceklerini daha önce açıkladıklarını hatırlattı.

Halkın bu hareketi şimdiden partileştirdiğini öne süren Şener, kurumsal partileşme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Uygun zamanda başvuru dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na sunacaklarını bildiren Şener, şunları kaydetti:

''Zamanlama başarının olmazsa olmaz koşuludur. Şimdiden bu hareket doğrudan kurulan ilişkilerle yüz binlere ulaşmıştır. Henüz kurumsal olarak partileşmeden yüzde 30'un üzerinde bir oy potansiyelini değerlendirebilecek etkinliğe gelindiği, yapılan kamuoyu yoklamalarından anlaşılmaktadır. Bu güçlü hareketin başarılı bir şekilde önümüzdeki ilk milletvekili seçimlerine girmesi ve başarıyla çıkması için gerekli tüm hassasiyetler, sorumluluk duygusu içerisinde yerine getirilmektedir. Çalışmalarımız devam etmektedir.

Partileşme kararlılığımız devam etmektedir. En uygun zamanda kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verecek, partimizin isim, amblem, program, tüzük ve kurucularını açıklayacağız. Bu yeni ve güçlü sesi bekleyiniz.''

AA



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,031 µs