En Sıcak Konular

Ferda Paksüt eve kapandı

29 Nisan 2009 15:12 tsi
Resepsiyonların popüler ismi Ferda Paksüt, Ergenekon sanığı olduktan sonra eve kapandı. Ferda hanım hayata küstü..

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, Ergenekon sanığı olduktan sonra eve kapandı. Balo, kokteyl, resepsiyon ve sergi açılışlarının popüler ismi Ferda Hanım hayata küsünce, eşi 23 Nisan resepsiyonuna bile yalnız katıldı.

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Osman Paksüt'ü Anayasa Mahkemesi üyeliğine atadıktan sonra sosyal ortamların en popüler davetlileri arasında yer alan Ferda Paksüt'ün, yaklaşık bir aydır ortalarda gözükmemesi dikkat çekti. Ferda Paksüt'ün, Ergenekon'un ikinci iddianamesinde sanıklar arasında adının geçmesiyle şok olduğu ve sosyal hayatına sınırlama koyduğu öğrenildi.

RESEPSİYONA GELMEDİ

Geçen yıllarda yapılan 23 Nisan ve Anayasa Mahkemesi resepsiyonlarına eşi Osman Paksüt ile katılan Ferda Paksüt'ün, bu yıl her iki resepsiyonda da bulunmaması dikkatlerden kaçmadı. Resepsiyonlara Osman Paksüt yalnız katıldı. Ergenekon'un ikinci iddianamesindeki sanıklar arasında 15. sırada yeralan Ferda Paksüt 'silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' ve 'AK Parti'ye açılan kapatma davasına müdahale' ile suçlanıyor.

İDDİANAME ŞOK ETTİ

Ferda Paksüt sanık olarak adının geçtiği 2. iddianame açıklandıktan sonra CNN Türk'ün canlı yayınına katılarak şu açıklamayı yapmıştı: "Biliyorsunuz ki cumhuriyet savcıları, her türlü iddianameyi ortaya koyabilirler. Bu kendilerinin görev ve yetkileri dahilindedir. Fakat bu iddiaların doğru olup olmadığına bağımsız yargımız karar verir. Suçlanan kişinin de kendini kanuni yollarla savunma hakkı vardır. Ben de kendimi kanuni yollarla savunacağım. Böyle bir şey beklemiyordum açıkçası. Ama zaman içinde olayların gidişatına bakacağız" demişti.

GÜNDEM, HAYATA KÜSTÜRDÜ

Ferda Paksüt'ün CNN Türk'e yaptığı açıklamadan sonra kamuoyunun önüne çıkmaması dikkat çekti. Paksüt'ün Ergenekon'da sanık olmasının şokunu üzerinden atamadığı bu nedenle de resepsiyon, açılış, balo ve kokteyl gibi sosyal aktivitelere katılmadığı belirtildi. Hem dinleme skandalı hem de Ergenekon nedeniyle sık sık gündeme gelen Ferda Paksüt'ün adını unutturmak için eveden çıkmamayı tercih ettiği ileri sürüldü.

Osman Paksüt'ten fırça

Ferda Paksüt'ün AK Parti'ye açılan kapatma davasının karara bağlanacağı süreçte birçok gazeteci ile yaptığı telefon görüşmeleri ikinci iddianamenin ek klasörlerinde yeralıyor. Ferda Paksüt'ün Gazeteci Gökçer Tahincioğlu ile görüşmesi 99 nolu delil klasöründe 7157 nolu tape numarasıyla yeraldı. Ferda Paksüt, AK Parti'ye açılan kapatma davası sürecinde kendilerine birçok teklif geldiğini belirterek, "Bize o kadar çok teklif geldi ki, isteseydim bugün Türkiye'nin sayılı zenginlerinden olurdum" diyor. Eşinin konuşmalarına tanık olan Osman Paksüt, arka planda yüksek sesle kızarak, "Saçma sapan konuşuyorsun. Delil yok, bir şey yok. Sonra insanları suçluyorsun" diyor. Ferda Paksüt de, "Ay kimseyi suçlamıyorum" diye karşılık veriyor ama kızgın olduğu anlaşılan Osman Paksüt de, "Haydi" diye karşılık veriyor.

Çömez'le 'kapatma' ittifakı yaptı

Ergenekon'un ikinci iddianamesine göre, Ferda Paksüt, AK Parti'nin kapatılması için firari Turhan Çömez'le birlikte hareket etti. İddianamede Paksüt'ün çok gizli belgeleri Çömez'e verdiği ileri sürüldü. İddianamedeki bölüm şöyle: "Sanık Turan Çömez'in örgütün amacı doğrultusunda, Ergenekon'un siyasi partileri bölüp parçalama veya farklı partilerin tek merkezden yönetilmesi amacı kapsamında özellikle kapatma davası sürecinde şüpheli Ferda Paksüt ile irtibata geçerek ondan aldığı gizli ve stratejik bilgileri, örgütün yöneticilerine ulaştırarak kamuoyunu yönlendirmeye çalıştıkları, aynı zamanda örgütün stratejisine uygun olarak partiyi bölüp etkisiz ve yürütme yetkisini kullanamayacak hale getirmeye hedefledikleri belirlenmiştir." İddianamede Sanık Emin Şirin'in de hem milletvekili olduğu dönemde hem de daha sonra Ergenekon'un aynı amacı doğrultusunda hareket ettiği ileri sürüldü.



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,389 µs