Türkiye'yi kurtaran komutan | " /> Türkiye'yi kurtaran komutan | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye'yi kurtaran komutan

29 Nisan 2009 14:10 tsi
Türkiye'yi kurtaran komutan Ordu içindeki darbeci kanat Hilmi Özkök’ün AKP ile ilişkisini adım adım takip ettirmiş

İkinci Ergenekon iddianamesinin eklerine konan ve Mustafa Balbay ait evraklar arasında çıkan bir belge, Hilmi Özkök ile AKP hükümeti arasındaki ilişkinin askeriye içindeki bir grup tarafından adım adım izlendiğini ortaya koyuyor.

Balbay’ın dizüstü bilgisayarından silinmiş olan ve ancak hardiski üzerinde yapılan çalışma ile ortaya çıkarılan “KEMAL.doc” adlı kim tarafından yazıldığı belli olmayan istihbarat raporuna göre 8 Ocak 2003 tarihinde dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök medya organlarının temsilcileriyle Gazi Orduevi’nde yaptığı toplantı öncesinde dönemin Başbakanı Abdullah Gül’e haber yollayarak Gül’den “Kuvvet komutanlarından baskılar geldiği için bu konuşmayı yapacağım. Ciddiye alıp, kamuoyu önünde tartışma konusu etmeyin” ricasında bulunuyor.
Özkök’e hükümet ile yakın ilişkileri dolayısıyla suçlayıcı ifadelerin yer aldığı, bir takım dinleme ve izlemelere dayanarak hazırlandığı belli olan belgede o günlerde henüz AKP Genel Başkanı koltuğunda oturan Tayyip Erdoğan ile Hilmi Özkök’ün Ege Ordu Komutanlığı’nda görevli bir Kurmay Albay aracılığıyla görüştükleri iddiasına da yer veriliyor.
İşte Balbay’ın sildiği evrakları arasından çıkan askerin Hilmi Özkök-AKP istihbarat raporundan bazı bölümler:

Aziz Akgül haberleşmeyi sağlıyordu
“Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök tarafından medya organlarının temsilcilerine 5 Ocak 2003 günü Gazi Orduevi’nde yapılan konuşma, aynı günün sabahı Başbakan Abdullah Gül’e ulaştırılmıştır. Elde edilen kesin bilgiye göre, Genelkurmay Başkanı’nın koruma astsubaylarından biri, Emek 7. Cadde girişinde AKP Diyarbakır Milletvekili ve aynı zamanda emekli albay olan Aziz Akgül’ü alarak, doğrudan Orgeneral Özkök’ün konutuna götürmüştür. Burada Akgül ve Özkök arasında yapılan görüşme yaklaşık 25 dakika sürmüştür. Akgül, görüşme sonunda aynı yöntemle geri götürülmüştür. Görüşmede, Org. Özkök’ün, Akgül’e, Askeri Şûra üyelerinden gelen baskı nedeniyle söz konusu konuşmayı gerçekleştireceği, konuşmanın ciddiye alınarak kamuoyunda tartışma yaratılmaması ricasında bulunduğu bizzat Akgül tarafından Başbakan’a iletilmiştir.
Genelkurmay Başkanı’nı Kara Harp Okulu’nda görev yaptığı dönemde tanıyan Aziz Akgül’ün kasım, aralık, ocak ve şubat aylarında en az dört kere konuta getirilerek Org. Özkök’le görüştürüldüğü de öğrenilmiştir.
Ege Ordu Komutanlığı Karargahı’nda görevli bir Kurmay Albay’ın AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök ile sık sık görüştüğü, karşılık olarak gönderilen mesajları ulaştırdığı ve Genelkurmay Başkanı’nı bazı orgeneraller aleyhinde yönlendirdiği öğrenilmiştir. Nitekim, söz konusu albayın yılbaşına yakın bir dönemde AKP Genel Başkanı’nın ve hemen sonrasında da Genelkurmay Başkanı’nı ziyaret ettiği öğrenilmiştir.

Gül’e Şûra mesajı
Genelkurmay Başkanı org. Hilmi Özkök, Başbakan Abdullah Gül’e, “Ordu içinde bana direnenler var. Bunları küçümsemiyorum. Direnen bu kişiler genelde din karşıtlığında radikal davranan kişilerdir. Benim gücüm Ağustos 2003 Yüksek Askeri Şûrası’nda bunların bir çoğunu pasifleştirme, terfi ettirmeme ve emekli etmeye yetmez. Ben bunların önemlilerini size önceden bildireceğim. Şûra’da gördüğünüzde bu isimlere karşı direnirseniz yararlı olur” demiştir. Teklif, Abdullah Gül tarafından olumlu karşılanmıştır.

Kıvrıkoğlu beni engelledi
Genelkurmay Başkanı’nın aynı konuşmada Başbakan’a, ‘28 Şubat hatadır. Müslüman’a zarar vermiştir. Orduya da zarar vermiştir. Ben Genelkurmay 2. Başkanlığım sırasında bazı hataları düzeltmek istedim. Ama Kıvrıkoğlu’nun engellemeleriyle karşılaştım. Şimdi ise düşündüklerimi yapabileceğime inanıyorum’ demiştir.”

Türban tavrını beğenmediler
Ergenekon tutuklusu Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’da çıkan belgede, Özkök’ün irticayla mücadelede sergilediği tavır da eleşitiriliyor. Özkök’ün karargahtaki ilgili birimlere bir talimat verdiği belirtilen raporda şu ifadeler dikkat çekiyor: Genelkurmay Başkanı tarafından verilen söz konusu talimatla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 28 Şubat sürecinde türban konusunda izlediği kararlı tutumun değişebileceği, irticai unsurların bu kez de türban yerine peruğu siyasi simge olarak kullanacağı, imam hatipliseleri ve üniversiteler yanında kamu kuruluşlarında da çok sayıda bayanın peruk takma yöntemini izleyeceği, hatta AKP iktidarının tutumuna göre peruk takmayanlara baskı yapılabileceği anlaşılmaktadır.

Taraf



Bu haber 1,510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,889 µs