En Sıcak Konular

Kulislerdeki söylentilere kızgın bakanlar

29 Nisan 2009 12:58 tsi
Bakan Çelik, gazetecilerin, kabinede revizyon yapılacağı ve kendisinin de değişecek bakanlar arasında isminin geçtiğine ilişkin sorularına ilginç tepki verirken diğer bakanlar bakın ne dedi?

Hüseyin Çelik, dün Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin düzenlediği, "Hayalimdeki Tonton Dede Turgut Özal" resim sergisi ve "Turgut Özal Fotoğraf Sergisi"nin açılışını yaptı.

Bakan Çelik, gazetecilerin, kabinede revizyon yapılacağı ve kendisinin de değişecek bakanlar arasında isminin geçtiğine ilişkin sorularına, "Yapma ya! Gözlerim yaşardı. Revizyon kelimesi Türkçe olmadığı için sorunuzu anlayamadım" esprisiyle yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İsrail Ulusal Günü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin kabine revizyonuyla ilgili sorularını yanıtladı. "Her gelecek yakındır, yakın olduktan sonra fark etmez" gibi kaçamak yanıtlar veren Çiçek, "Sizin durumuz ne olacak?" şeklindeki soruya "Onu bana mı soruyorsunuz?" karşılığını verdi. Çiçek, "MGK’da vedalaşma oldu mu?" sorusuna gülerek, "Nereden çıkartıyorsunuz" dedi.

ÇİÇEK: HER GELECEK YAKINDIR

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kabine revizyonu ile ilgili sorular üzerine, “Her gelecek yakındır", “Yakın olduktan sonra fark etmez" gibi ifadeler kullandı. Çiçek, ancak somut bir bilgi vermedi.

Cemil çiçek, İsrail Ulusal Günü dolayısıyla Swiss Otel’deki resepsiyona katıldı. Çiçek medya mensupları tarafından, kabine revizyonu, Milli Güvenlik Kurulu toplantısı, Anayasa değişikliği konusunda soru yağmuruna tutuldu.

Kabine revizyonu ile ilgili sorula, “Her gelecek yakındır, “Yakın olduktan sonra fark etmez" gibi ifadeleri kullanan Çiçek, “Sizin durumuz ne olacak?" yönündeki bir soruya, “Onu bana mı soruyorsunuz?" karşılığını verdi. Cemil Çiçek, “MGK’da vedalaşma oldu mu?" sorusu üzerine gülerek, “Nereden çıkartıyorsunuz bunu" dedi. Çiçek MGK ile ilgili hiçbir şey söylemeyeceğini belirtti.

Resepsiyon sırasında Çiçek ayrıca, Anayasa değişikliği ile ilgili soruyu yanıtladı. Çiçek, “İnşallah herkes olumlu bir cevap verir ve bir yerden başlamış oluruz." dedi. İlave maddelerin girebileceğini, bu konularda son derece açık olduklarını söyleyen Çiçek “Yeni bir Anayasa’ya ihtiyaç olduğunu herkes söylüyor" dedi. Bir yerden tutup bitirmek gerektiğini ifade eden Çiçek, “Bu noktada iyi niyetliyiz. İnşallah parlamento irade ortaya koyar ve değişikliği gerçekleştirebiliriz" dedi.


GÜNAY: “BİZ İŞİMİZİ YAPIYORUZ"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gazetecilerin kabine revizyonuna ilişkin sorusunu ise, “Bu konularla Başbakan ilgileniyor, biz işimize bakıyoruz" sözleriyle yanıtladı. Günay, turizm sektörünü de olumsuz yönde etkilemesinden korkulan domuz gribine ilişkin, “Salgından korunmayı umuyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Günay, bir gazetecinin tüm dünyayı tehdit eden domuz gribinin “Türkiye turizmini nasıl etkileyeceğiniö sorması üzerine şunları dedi:

“Biz, Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı olmak üzere Bakanlıklarla hijyen konusunda işbirliği içindeyiz. Türkiye’de şu anda tek bir vaka yok. Salgından korunmayı umuyoruz"

UNAKITAN: O NİYE BANA AİT BİR ŞEY DEĞİL

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bakanlık görevinden ayrılma niyeti bulunup bulunmadığına yönelik bir soru üzerine, "Öyle bir niyetim yok, o niyet bana ait birşey değil" dedi. Kemal Unakıtan, Birleşik Arap Emirlikleri Federal Ulusal Konseyi Başkanı Abdüllaziz Abdullah El-Ghurair ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Unakıtan, bir belediye başkanına söylediği, "Bakanlığa geldim para, gideceğim para istiyorsunuz" biçimindeki esprili ifadesi hatırlatılarak, kabine revizyonunun gündemde olduğu bir dönemde sağlık koşulları nedeniyle kendisinin mi görevden ayrılmak istediğinin sorulması üzerine, bu konularda tamamıyla hükümet politikasının geçerli olduğunu söyledi. Unakıtan, "Biz her zaman görevdeyiz. Görevimizi bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yaparız. Ancak sayın başbakanın iradesinde. Ama hiç kimse devamlı surette, hayat boyu bir yerde kalacak diye birşey söz konusu değil. İnsanlar dünyaya bile bir gün geliyor, bir gün de gidiyor" diye konuştu. Unakıtan, söz konusu cümleyi de bu geçiciliği ifade etmek için söylediğini bildirdi. Aynı gazetecinin, "Gitme niyetiniz yok yani?" sorusuna da Unakıtan, "Yok, öyle bir niyetim de. O niyet bana ait birşey değil" karşılığını verdi.

milliyet



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,258 µs