En Sıcak Konular

El Kaide ajandasından İncirlik krokisi çıktı

29 Nisan 2009 12:45 tsi
Gaziantep'te tutuklanan ve El Kaide'nin ''iki numaralı ismi'' olduğu öne sürülen Hikmet A'nın, özel ajandasında ABD'nin İncirlik Üssü'nün havadan çekilmiş görüntüleri çıktı.

Terör örgütü El Kaide'ye yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında Gaziantep'te tutuklanan ve örgütün ''iki numaralı ismi'' olduğu öne sürülen Hikmet A'nın evinde yapılan aramalarda, özel ajandasında ABD'nin İncirlik Üssü'nün havadan çekilmiş ve üzerinde 3 hedefin işaretli olduğu fotoğrafları ve bir banka şubesinin krokisi bulundu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gaziantep merkezli olarak Konya, Şanlıurfa, Adana ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlar kapsamında Gaziantep'te gözaltına alındıktan sonra tutuklanan zanlılardan Hikmet A'nın evinde yapılan aramada, özel ajandası ele geçirildi.

Ajandanın incelenmesi sırasında, içinde önemli belgelere rastlandı. Belgelerden birinin, ABD'nin Adana'da bulunan İncirlik Üssü'nün havadan çekilmiş fotoğrafı olduğu, fotoğraflarda 3 hedefin işaretlendiği tespit edildi.

Bu hedeflerin üssün hava komuta kontrol merkezi ile bazı güvenlikle ilgili binalar olduğu tahmin ediliyor.

Ele geçirilen diğer belgenin ise 2003'te İstanbul'da bombalı araçla yapılan intihar saldırısı sırasında büyük hasar gören bankanın merkez şubesinin krokisi olduğu belirlendi.

İncilipınar Mahallesi Muammer Aksoy Bulvarı'nda bulunan bankanın merkez şubesini gösteren krokide, hedefin tam olarak belirlenmesi için karşısındaki mağaza ile çaprazındaki benzin istasyonunun da işaretlendiği olduğu öğrenildi.

''LİDERLİK'' SORUNU

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gaziantep'ten terör örgütü El Kaide'nin Afganistan'daki eğitim kamplarına gittiği belirlenen bazı kişiler, teorik ve silahlı eğitim aldıktan sonra örgütsel faaliyetlerde bulunmak üzere kente geri döndü ve aralarında bir süre sonra liderlik sorunu başladı.

Liderlik sorunları yüzünden birbirine giren örgüt mensupları, 3 gruba ayrıldı. İlk grubun, 24 Ocak 2008'de yine Gaziantep'te El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyon sırasında, örgüt lideri olarak bilinen Mehmet Polat ve oğlunun ölü ele geçirilmesinin ardından, grubunun da yakalanıp cezaevine konmasıyla dağıldığı bildirildi.

İkinci grubun ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü El Kaide'ye yönelik operasyonlar sırasında Gaziantep'te yakalanıp İstanbul'a götürülen R.G'nin tutuklanmasıyla dağıldığı belirtildi.

Gaziantep'te 21 Nisan 2009'da düzenlenen ve 5 ili kapsayan operasyonlarda da örgütün Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen M.K. ile arkadaşlarının gözaltına alınmasıyla üçüncü grubun da etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Ancak operasyonlar sırasında, Gaziantep'te yakalanan ve halen H Tipi Cezaevinde bulunan zanlılardan, örgütün ''iki numaralı'' ismi Hikmet A'nın evinde yapılan arama sırasında ortaya çıkan belgelerin incelenmesi ve bu yönde bazı zanlılarla yapılan görüşmeler sonucu, sözde örgüt lideri Mahmut K. ile örgütün iki numaralı ismi Hikmet A. arasında liderlik sorununun tekrar gün yüzüne çıktığı belirlendi.

Terör örgütü El Kaide'nin Türkiye sorumluluğuna Mahmut A'nın atanmasını kabullenmek istemeyen Hikmet A'nın, kendisini Afganistan'daki örgüt liderlerine ispatlamak amacıyla ABD'nin İncirlik Üssü ile bir bankanın Gaziantep'teki merkez şubesinin bombalanmasını gerçekleştirip lider olmak istediği öne sürüldü.

aa



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,239 µs