En Sıcak Konular

Jandarma PKK'daki silahları sahiplendi!

29 Nisan 2009 11:00 tsi
Jandarma PKK'daki silahları sahiplendi! Terör örgütleri Hizbullah ile PKK'ya düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen silahların jandarmaya ait olduğu belgelendi. Fakat dava dosyası kafaları karıştırdı.

Jandarma, mahkemeden silahların iadesini istedi...

Hizbullah’ta çıkan Jandarma silahlarıyla ilgili ilginç bir durum daha ortaya çıktı.Polisin operasyonuyla Cizre’de çökertilen Hizbullah cephaneliğinde 2 ay sonra bir operasyon yapan jandarma yine Hizbullah’tan çok sayıda silah ele geçirdi. Fakat dava dosyası kafaları karıştırdı.

KABUL ETMEDİLER

Konunun detayları Diyarbakır 3. nolu DGM’de görülen 2001-108 nolu dosyada. Kayıtlara göre 7 Ocak 2001 akşamı jandarma İdil İlçesi Kurtuluş Köyü’ne operasyon yaptı. (Bu köy daha önce PKK tarafından basılmıştı. Bu baskında kullanılan silahlar da daha sonra Hizbullah cephaneliğinde çıkmıştı.) Operasyon sonunda çok sayıda ağır silah ele geçiriliyor ve civar köylerle birlikte onlarca kişi "Hizbullahçı" olma iddiasıyla tutuklanıyor.

Köy muhtarı Nuri Genç ve imamı Tacettin Topçuoğlu "silahların tanımadıkları kişilerce" köye bırakıldığını ve hemen akabinde operasyonla herkesin tutuklandığını" iddia edip suçlamaları kabul etmiyor. Bir yıl süren yargılama sonunda Genç ve köyün imamı Tacettin Topçuoğlu beraat ediyor. Fakat bütün bu kafa karıştıran sürecin en ilginç evrakı ise Şırnak Jandarması’nın mahkemeye gönderdiği resmi yazı. 12 Nisan 2001 tarihli "gizli" yazıya göre köyde ele geçirilen silahlar jandarma envanterine kayıtlı ve iadesi gerekli. "O silahlar bizim" diyen jandarma tahkikat sonrası silahların iadesini istiyor.

ŞOK BERAAT KARARI

Dosyaya göre operasyonda tutuklanan köylülerden büyük bir kısmı 8 yıl cezaevinde kalmış. Köyün muhtarı ve imamı ise "silahların jandarma tarafından konulduğunu" iddia ettikleri halde beraat ediyor. Konuyla ilgili Jandarma’nın kendi içinde nasıl bir soruşturma yaptığı ise bilinmiyor. Köyün muhtarı ve ağası M. Nuri Genç, "Benim evde olmadığım bir saatte silahlar bırakılmış. Biz mahkemede bu silahların bize ait olmadığını, başkaları tarafından konduğunu iddia ettik. 1 yıl cezaevinde kaldım ve dava sonunda beraat ettik. Birçok köylü tuhaf bir olay yüzünden yıllarca cezaevinde kaldı" dedi.

BİR SİLAH İKİ ÖRGÜT

Geçtiğimiz hafta "Katliam silahlarında şok ölüm üçgeni" başlığıyla gazetemizde manşetten yayınladığımız başka bir kriminal rapora ise, 2000 yılırda Şırnak’ın Cizre ilçesinde Hizbullah’ın askeri kanat sorumlusunun evinde ele geçirilen 99 adet uzun namlulu silahın, daha önce PKK eylemlerinde kullanıldığı belirlenmişti. Başka bir olayda da yine Cizre’de, 2001 yılında Hizbullah’a yönelik operasyonda ele geçirilen silahların da jandarma envanterine kayıtlı olduğu ortaya çıkmıştı.

ERSÖZ'ÜN BÖLGESİ

 Her iki olayda da Ergenekon Terör Örgütü’nün (ETÖ) sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz bölgenin sorumlusuydu.
 
bugün



Bu haber 903 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,548 µs