En Sıcak Konular

Eski Bakan Öksüz'den şok açıklamalar

29 Nisan 2009 10:19 tsi
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili tartışmalar sürerken, Ulaştırma Eski Bakanı Enis Öksüz'den şok açıklamalar geldi.

Ulaştırma Eski Bakanı Enis Öksüz, Türkiye’de hala binlerce kilometrekarelik, telefonların çekmediği ölü bölgeler bulunduğunu belirterek, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin, GSM şirketlerinin fuzuli masraf diye görüp, yatırım yapmadığı bölgelerden birinde düştükleri için bulunamadıklarını söyledi.

Enis Öksüz, helikopterin düştüğü yerin zamanında bulunamamasında bir ihmal aranacak olursa, GSM operatörlerinin ölü bölge denilen, yoğun yerleşim alanları bulunmayan, yazın da yayla özelliği olmayan bölgelere, baz istasyonu kurmamasının sorgulanması gerektiğini kaydetti.

“Teröristler ölü bölgelerde yuvalanır”

Türkiye’de hala telefonların çekmediği binlerce kilometrekarelik ölü bölgelerin bulunduğuna dikkat çeken Ulaştırma Eski Bakanı Öksüz, “Buralara baz istasyonlarını kurmak lazım. Kurdurmak lazım. Çünkü sıkıntılar hep oralarda çıkar. Teröristler oralarda yuvalanır. Bunun üzerinde durmak lazım. İkincisi ajan faaliyetleri, silah ve mühimmat saklama, belge evrak saklama, adam kaçırma gibi yasadışı faaliyetler genelde bu bölgelerde gerçekleştirilir” şeklinde konuştu. 

Bakanlığı döneminde yaptırdığı hesaplara göre, Türkiye genelinde bu tür alanların kapsama alanı içine alınabilmesi için, 120 kadar baz istasyonuna daha ihtiyaç olduğunun tespit edildiğini anlatan Enis Öksüz, “Telekomünikasyon şirketlerine, bu bölgeler önemlidir. Bu bölgelere ehemmiyet verin, buralara baz istasyonlarını kurun dedim. Buraların hassasiyetlerini dostlar bilmez, düşmanlar bilir. O yüzden buralara yatırım yapmak mecburiyetindesiniz diye söyledim. Birçok yere de yaptırmıştım ben. Ama sonradan hızlandırılmamış. Fuzuli masraf diye bakılmış. Oysa güvenliğin masraf hesabı yapılmaz” diye bilgi verdi.

Öksüz, “Türk Telekom’un buralara hizmet olarak bakıp gerekli yatırımı yapması gerekirdi. Bu alanları doldurması gerekirdi. Ancak doldurmadığı anlaşılıyor” dedi. 

“Türkiye’nin elindeki hassas teknoloji ürünü cihazlar aramalarda devreye sokulmadı”

Açıklamasında, büyük bir ihmale de dikkat çeken Ulaştırma Eski Bakanı, “Türkiye’nin elinde olan çok hassas ileri teknoloji ürünü cihazların aramalarda devreye sokulmadığı da anlaşılıyor. Bu olayda hava şartları çok kötü olduğu için, canlı bulma değil de hava düzeldikten sonra çıkıp ölüyü bulmak gibi bir psikolojik yaklaşım olduğu da anlaşılıyor. Çünkü o karda, tipide o rakımlı dağlara, yeri tespit edilseydi bile çıkılamazdı. Çıkılsaydı çok sayıda can kaybı olurdu diye düşünülmüş zannediyorum” ifadelerini kullandı. 

Ulaştırma Eski Bakanı Enis Öksüz şöyle devam etti: “O pilot o havada niye o helikopteri kaldırdı? Şirket yöneticileri mi baskı yaptı? Uçacaksın kardeşim, işine son veririz mi dediler? Bunları bilmek lazım. O helikopter, telde asılı teleferiğe benzer. O havada, rüzgârlı, sisli, irtifası yüksek yerlerde asla helikopter uçurulmaz. Nitekim Skorsky bile düştü o gün. Niye uçuruldu? Kim uçurdu kardeşim bunu? Pilot niye mecbur kaldı uçmaya? Bunun üzerinde durmak lazım”


cafesiyaset



Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,637 µs