'kaç sinyali' | " /> 'kaç sinyali' | "/>

En Sıcak Konular

Cepten 'kaç sinyali'

29 Nisan 2009 09:48 tsi
Cepten 'kaç sinyali' 
Bölücü terör örgütü ile bağlantılı olarak hareket eden ve 14 üyesi sağ, biri ise ölü olarak ele geçirilen Devrimci Karargah Örgütü'ne yönelik operasyonun detayları belli oldu.

Vali Güler, Devrimci Karargah Örgütü üyelerinin birbirlerini uyarmak için gelişen teknolojiyi kullandıklarını söyledi. Örgüt üyelerinin cep telefonlarına koydukları özel bir programla 'kaç alarmı' verdiği ve terörist Yılmazkaya'nın bu nedenle hazırlıklı beklediği anlaşıldı.

Bölücü terör örgütü ile bağlantılı olarak hareket eden ve 14 üyesi sağ, biri ise ölü olarak ele geçirilen Devrimci Karargah Örgütü'ne yönelik operasyonun detayları belli oldu. İstanbul Valisi Muammer Güler, örgüt üyelerinin birbirlerini uyarmak için gelişen teknolojiyi kullandıklarını kaydetti. Teröristlerin cep telefonlarındaki bir programla, yakalanmaları halinde arkadaşlarına 'kaç alarmı' verdiği anlaşıldı. Bu alarmı alan terörist Orhan Yılmazkaya'nın bu yüzden hazır beklediği belirtildi.

"TERÖR YASASI DEĞİŞMELİ"

Vali Güler Yeni Şafak'a yaptığı özel açıklamada, Terörle Mücadele Kanunu'na da değinerek yasa gereği polisin operasyondan önce "Polis" olduğunu hatta kimlik göstermek zorunda olduğunu belirterek, bu durumun özellikle Terörle Mücadele operasyonları açısından sıkıntı yarattığını söyledi.

Örgütün her bir üyesinin gözü kara ve eğitilmiş olduğunu söyleyen Güler, teröristlerin 1 Mayıs'ı kana bulamak için her türlü hazırlıkları yaptıklarının anlaşıldığını ifade etti.

EVDEN CEPHANELİK ÇIKTI

Öte yandan İstanbul Bostancı'da operasyon gerçekleştirilen evin çeşitli yerlerine gizlenmiş cephanelik olduğu ortaya çıktı. Bulunan patlayıcı ve silahların daha önce örneğine hiç rastlanmayan türde olduğunu söyleyen Vali Güler, örgütün lider kadrosundan olan ve aylardır aranan Orhan Yılmazkaya'nın 1 Mayıs'ı kana bulamak için el yapımı özel bir silahı kullanmaya hazırlandığını açıkladı. Hücre evinde bulunan silahlar ise şöyle: 1 adet daha önce benzerine hiç rastlanmayan çift şarjörlü, çift namlulu el yapımı özel tüfek, 3,5 kilo C4 ve 35 kilo A4 patlayıcı, 1 adet mektuplu bomba düzeneği, 4 tabanca, 1 Kalaşnikof, 1 adet MP5 otomatik tüfek ve çok sayıda savunma ve taarruz tipi el bombası.

yenişafak



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,730 µs