En Sıcak Konular

Ölümüne akreditasyonda yeni gelişme!

29 Nisan 2009 09:33 tsi
Ölümüne akreditasyonda yeni gelişme! Cihan muhabirini dağ başında ölüme terk eden komutanın adı belli oldu...

Cihan muhabirini dağ başında ölüme terk eden komutan Albay Mazlum Koçoğlu'ymuş 
 
 
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği helikopter kazasında, enkaz bölgesine giden Cihan Haber Ajansı (CİHAN) kameramanı Lütfi Aykurt'u, "sivil" olduğu gerekçesiyle askeri helikoptere almayarak dağ başında bırakan komutanın Jandarma Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu olduğu öne sürüldü.  
 
Kameraman Lütfi Aykurt, helikopter kazasının hemen sonrasında, çekim amacıyla gittiği kaza bölgesinde, donma tehlikesine rağmen 'sivil olduğu' gerekçesiyle ayrımcılık yapılarak askeri helikoptere komutanın emriyle alınmamış, dağ başında bırakılan Aykurt ise kar ve tipi ile boğuşarak 2,5 saat süren bir yürüyüşün ardından Kızılöz Köyü'ne ulaşmıştı.

Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici'nin Zaman Gazetesi'ndeki köşesinde konuya yer vermesiyle ortaya çıkan dağ başında donduran akreditasyon uygulamasına Genelkurmay Başkanlığı'ndan hala bir cevap gelmezken, birçok basın örgütü hadiseyi kınayarak olayın soruşturulmasını istemişti.

Ayrımcılığın fevkalade çirkin bir tutum olduğunu ifade eden Sabah Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, şöyle konuşmuştu: "Doğan Haber Ajansı muhabirini helikoptere alıyor, Cihan Haber Ajansı muhabirini almıyorsa bu çok çirkin. Herhalde bu bilgi Genelkurmay'a ulaşırsa bir soruşturma da açacaktır. Ne olursa olsun düşmanın dahi olsa, yaralı bir PKK'lı olsa almayacak mısınız? Orada ölüme mi terk edeceksiniz? Vahim olayın ulaşması halinde Genelkurmay'ın soruşturma başlatacağına inanıyorum."

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, 'söz konusu tavrın kabul edilemez' olduğunu ifade etmiş, Milliyet'ten Melih Aşık köşesinde, "TSK'nın açıklığa kavuşturması gereken bir konu daha var" diyerek şunları yazmıştı: "İddiaya göre... Görevden dönen gazeteciler askeri helikoptere alınmış ancak Lütfi Aykurt, çalıştığı ajansın isminden dolayı araca alınmayarak dağda bırakılmıştır. Bu iddia doğru mu? TSK kendi içinde olayı soruşturmalı, gerçeği halka açıklamalı. Olay gerçekten anlatıldığı gibiyse, sorumlular hakkında işlem yapılmalı..."

Bazı gazeteciler, Genelkurmay Karargahı'nda uygulanan akreditasyonun dağ başında böyle insanlık dışı feci uygulamalara yol açtığına dikkat çekerken, AK Parti Milletvekili Zeynep Dağı da olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu ayrımcılık gerçekten çok ibret verici ve üzerinde düşünülmesi gereken son derece vahim bir durumdur. Hem siyasiler hem de vatandaşlar olarak Cihan Haber Ajansı kameramanını bu duruma maruz bırakan kişinin cezalandırılıp cezalandırılmadığının da takipçisi olmamız lazım." demişti.

Lütfi Aykurt'u dondurucu soğukta bırakan subayın Jandarma Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu olduğu iddia edildi. Ancak bu kişi hakkında bir soruşturmanın açılıp açılmadığı bilinmiyor. Gazeteci Lütfi Aykurt dağda yaşadığı talihsiz olayı şöyle anlatmıştı: "O gün İHA muhabiri İsmail Güneş'in cenazesi bulunmadığı için haber maksatlı enkazın bulunduğu dağa çıktık. 4,5 saat yürüdük. Enkaza ulaştık. Arama kurtarma ekipleri oradaydı. Enkaz yeni bulunmuşu. Görüntü aldım. Sonra görüntüleri habere yetiştirmek için İlkay Göçmen, arama-kurtarma ekibiyle geri döndü. Ben biraz daha detay almak için 1 saat daha bölgede kaldım. İki köylüyle birlikte geri dönmeyi planlıyorduk. Ancak DHA muhabirinin Jandarma helikopterine bindirildiğini gördüm. Ben de bu şekilde dağdan inerim diye biraz daha detay aldım. Sonra Jandarma arama kurtarma ekipleri de yardım etmek için beni helikoptere bindirmek istedi. Jandarma ekipleri bana, 'Seni burada bırakamayız. Hava soğuyor ve buradan inmen zor, helikopterle götürelim.' dedi. Ben de çok memnun oldum. Koşarak helikopterin yanına gittim. Tam binmek üzereydim. Ancak helikopterdeki komutan bana hangi kurumdan olduğumu sordu. Ben de 'Cihan' deyince, 'Kusura bakma binemezsin. Sivilleri almıyoruz.' dedi. Ben nazikçe 'Ama DHA muhabirini almıştınız.' dedim. Sonra bana kızarak, 'Hangi şartlarda çıkmışsan o şartlarda inersin.' dedi. Ben de mecburen köylülerle dağdan kayarak indim. Ben onlara güvenerek dağa çıkmadım. Ama böyle yapılmasına üzüldüm."

cihan
 



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,437 µs