şok iddia | " /> şok iddia | "/>

En Sıcak Konular

Gizli tanıktan şok iddia

29 Nisan 2009 08:04 tsi
Gizli tanıktan şok iddia 

Ergenekon soruşturması kapsamında ifade veren gizli tanıktan kan donduran itiraflar...

Ergenekon soruşturmasında ifade veren gizli tanık Kıskaç, Yıldız hemşirenin (Yıldız Namdar) eşinin de şehit edildiği olay öncesinde teröristlerin yerini nokta olarak söylemesine rağmen Küçük'e bağlı rütbelilerin operasyonu planlandığı gibi yapmadığını savundu.

Terörist grubun ellerini kollarını sallayarak uzaklaştığını savunan gizli tanık Kıskaç, Sabancı suikastını de önceden bildirmesine rağmen seyirci kalındığını anlattı. Gizli tanık, Sivas olaylarından önce terör örgütlerinin bölgede tutunmakta zorlandığını, bu olaydan sonra ise örgüte katılımların hızlandığını söyledi.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara kendi isteğiyle ifade everen gizli tanık Kıskaç'ın anlattıkları delil klasörlerinde yer aldı. İlginç bilgiler aktaran gizli tanık Kıskaç, jandarma istihbarat elemanı olarak çalıştığını belirtti. Gizli tanık Kıskaç, Veli Küçük ile bağlantılı rütbelilerin terör örgütlerine bitirici operasyonlar yapmayarak rahat bir şekilde örgütlenmelerine göz yumduklarını yaşayarak gördüğünü kaydetti. Bilgi vermesine rağmen bazı operasyonların yapılmadığını ileri süren gizli tanık Kıskaç, "PKK ve DHKP/C'nin eylem birlikteliği yaptığı dönemde 250 kişilik terörist grubun yerini nokta vererek bildirdim. Veli Küçük'le bağlantılı rütbelilerin operasyonu planlandığı gibi gerçekleştirmemeleri üzerine kamuoyunda Yıldız hemşire olarak bilinen Yıldız Namdar'ın eşi Astsubay Murat Namdar ve 5 gencin şehit edilmesi olayı oldu. Bu eylemin gerçekleşerek şehitler vermemezi ve 250 kişilik PKK ve DHKP/C militanlarının göz göre göre ellerini kollarını sallayarak kaçmaları beni verdiğim bilgileri 'kimlere veriyorum' diye düşünmeye itti." diye konuştu.

Terör faaliyetlerinin olduğu bölgelere Veli Küçük ile bağlantılı rütbelilerin atandığını belirten gizli tanık Kıskaç, Sabancı suikastı gibi gerçekleşmeden önce bildirdiği eylemlerle ilgili verdiği istihbaratların değerlendirilmeyerek seyirci kalınmasının kendisinde terörle beslenenler ile terörle mücadele edenlerin birbirlerinden ayrılması gerektiği fikrini uyandırdığını anlattı. Teröre karşı gerçekten mücadele verenlerin toprağa düştüğünü ifade eden gizli tanık Kıskaç, "Bu işin edebiyatını yapanlar ise memur maaşıyla villalarda yaşıyorlar" dedi.

ÜLKÜCÜ VE PKK'LI KAÇAKÇILAR AYNI MASADA OYNARLARDI

Silah ve uyuşturucu kaçakçıları ile mafya tipli insanların garsonluk yaptığı kafeye geldiklerini anlatan gizli tanık Kıskaç, "Dündar Kılıç, Behçet Cantürk, Alaattin Çakıcı'nın kardeşi gibi isimler gelirdi. Gece 24'ten sonra bu kafe kapanırdı. Ben de onları alıp Merit Otel'in altındaki Ömer Lütfi Topal'a ait gazinoya götürürdüm. Ben burada çalışırken garip şeylere tanık oldum. PKK'lı uyuşturucu kaçakçılarıyla kendilerini ülkücü mafya diye tabir edenler aynı masada çanak oynarlardı. Bir araya gelmeleri düşünülmeyecek bu kişileri aynı ortamda birleştiren şey sadece para ve rant mıydı? Hayır. İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış Levent Temiz ile İp lideri Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek'i aynı eylemde buluşturan güç, aslında baştan beri bu grupları kontrol eden güçtür." şeklinde konuştu.

SİVAS OLAYI TERÖR ÖRGÜTÜNE YARADI

Sivas olayından önce terör örgütünün bölgede tutunmakta zorlandığını ifade eden gizli tanık Kıskaç, bu olaydan önce örgütün eleman bulmakta da güçlük çektiğini söyledi. Bölge halkının terör örgütüne yardım etmediğini belirten gizli tanık Kıskaç, "PKK ve DHKP/C terör örgütleri hareket edemez durumdaydılar. Ne zamanki Sivas provokasyonu yaşandı bölge halkı terör örgütüne kucak açtı. Terör örgütüne katılımlar birden hızlandı. 1995 yılındaki Gazi olayları ne idiyse 1993 yılında Sivas'ta yapılan da oydu." dedi.

cihan



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,324 µs