En Sıcak Konular

Ömürboyu hapis cezasına Yargıtay'dan bozma

28 Nisan 2009 20:36 tsi
İZMİR'in Urla İlçesi'nde kız arkadaşı Funda İşsiz'i bıçakla öldürerek, cesedini kullanılmayan bir binadaki derin dondurucuya sakladığı iddiasıyla yargılanan Celalettin Erkal'a verilen ömürboyu hapis cezası, Yargıtay tarafından bozuldu.

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin sanık Erkal için verdiği ‘cezai ehliyeti tamdır’ raporunu yeterli görmeyen Yargıtay Birinci Ceza Dairesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasını istedi.

2005 yılının Kasım ayında, babası Selçuk Erkal'ın Urla İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirdiği 23 yaşındaki Celalettin Erkal, kız arkadaşı 16 yaşındaki Funda İşsiz'i bıçakla öldürerek cesedini bir otelin yakınındaki kullanılmayan binaya sakladığını itiraf etmişti. Binada yapılan aramada, çalışmayan bir derin dondurucuda genç kızın cesedi bulunmuştu.

Celalettin Erkal, cinayeti Funda İşsiz'in cep telefonunda bulduğu mesajlar üzerine, aldatıldığından şüphelenerek işlediğini öne sürmüştü. İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen yargılama sonunda, sanık Erkal, mağdurun 18 yaşından küçük olmasını dikkate alıp cinayetin ‘canavarca hisle işlendiği’ kanaatine varılarak önce ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın yakınlarına olayı anlatıp polise teslim olması nedeniyle bu ceza ömürboyu hapis cezasına çevrildi. Yargılama sürecinde, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi de, sanık Erkal'a ‘cezai ehliyeti tamdır’ raporu verdi.

KARAR BOZULDU

Temyiz üzerine Yargıtay Birinci Ceza Dairesi, İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin, ‘18 yaşından küçük kişiye karşı canavarca hisle adam öldürmek’ suçunu işlediği gerekçesiyle sanık Erkal'a verilen ömürboyu hapis cezası kararını bozdu. Yargıtay ilamında, ‘sadece öldürme kastına yönelik çok sayıdaki yaranın canavarca his saiki ile insan öldürme suçuna kanıt sayılamayacağı’ ancak suçun ‘Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı’ işlenmiş olması nedeniyle sanığın eyleminin yine nitelikli kasten öldürmek suçunun düzenlendiği Türk Ceza Kanunu'nun 82'inci maddesi çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği savunuldu. Kararda sanığa olay öncesinde, Urla Devlet Hastanesi'nde psikoterapi ve ilaç tedavisi tavsiye edilen rapor karşısında Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin verdiği raporun yeterli görülmeyip İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesinden rapor alınması gerektiği belirtildi.

Dosya, tekrar görülmesi için İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Davanın önümüzdeki 30 Nisan'da tekrar görülmeye başlanacağı bildirildi.

Hürriyet



Bu haber 782 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,258 µs