En Sıcak Konular

Dündar'a okuyucudan cevap!

28 Nisan 2009 17:35 tsi
Dündar'a okuyucudan cevap! Uğur Dündar'ın "vergi kaçırmadım külliyen yalan" açıklamasını, bir okuyucu satır satır inceledi ve "mat" edecek bir cevap yazdı.

Uğur Dündar’ın “vergi kaçırmadım külliyen yalan” açıklamasına bir okurdan oldukça teknik yorumlar geldi.

1. İDDİAYA CEVAP

Uğur Dündar’ın 2.5 milyon dolar ve 1.7 milyon liralık Hazine bonosundan elde ettiği gelirin vergisini ödemediği ve bu vergi kaçakçılığından ceza aldığı ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Dündar yaptığı açıklamada özetle şöyle demişti:

“Bir defa hazine bonusunun vergisini Sülün Osman bile kaçıramaz. Çünkü hazine bonosu banka tarafından alındığında, ne kadar vergi tahakkuk edeceği, devletin maliyesi ve hazinesi tarafından anında kayıt altına alınır. Kayıt altına girmiş, kuruşu kuruşuna belirlenmiş bir vergiyi de kimse kaçıramaz! Bizimki de öyle olmuş!…2005 yılında aldığımız hazine bonosu için yaklaşık 40 bin lira vergi ödememiz gerekmiş ama banka şubesi, zamanında bunu bildirmeyi unutmuş…”

Dündar özetle, bu suçu Banka’ya yıkıyor ve banka unutmuş savunması geliştiriyor.

Dündar’ın bu açıklamasına bir Osman Orhan isimli okuyucudan oldukça teknik cevap geldi. İşte o cevap:

“Hazine bonolarını vergisini, bankanın vergi dairesine ödemesi gibi bir durum yoktur. Hazine bonosundan faiz geliri elde edenler, gelir vergisi beyannamesi ile faiz gelirini vergi dairesine kendileri beyan etmek zorundadır. Beyan etmedikleri zamanda vergi kaçırmış olurlar. Vergi İdaresi hiç bir zaman "usulen" vergi inceleme raporu düzenlemez. Ancak vergi kayıp ve kaçağı var ise rapor düzenler.”

2. İDDİAYA CEVAP

Dündar, “kendisinin bankanın unutkanlığını fark edip vergisini ödemeye gittiğini ancak buna rağmen usulen rapor düzenlendiğini, normalde suç teşkil eden bir hatası olmadığını” iddia ediyor.

İşte okuyucunun buna cevabı:

“Vergicilikte "Pişmanlık Dilekçesi" verildikten sonra vergi inceleme raporu yazılamaz. Bunu tüm muhasebeciler bilirler. Dolayısıyla önce Gelirler Kontrolörleri incelemeye başlamış olmalıdır. Eğer Uğur Dündar kendisi hazine bonosu faiz gelirini beyan etmediğini fark edip pişmanlık talebinde bulunmuş olsa idi, vergi idaresi kesinlikle vergi inceleme raporu düzenleyemezdi. İnceleme başlanıldıktan sonra da pişmanlık talebinde bulunmanın imkanı yoktur. Ortada vergi ziyaı vardır ve rapor yazılır.”

3. İDDİAYA CEVAP

Dündar’ın bir diğer çıkışı da bu haberi yapanlara dava açacağını ve kazanacağı parayı Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağıydı.

İşte bu çıkışa yine okuyucunun cevabı:

“Sevgili Uğur Dündar'a tavsiyem dava açmamasıdır. Çünkü vergi kaybına yol açtığından dolayı vergi ziyaı cezası ile cezalandırılan bir vergi suçu işlediği kesindir. Vergi İnceleme raporunun yazılmış olması bunu kanıtlıyor. Bu nedenle dava açmak yerine, dava açma paralarını şimdiden gidip Mehmetçik Vakfına bağışlamalıdır. En azından Aktifhaber'in avukatlarına vekalet ücreti ödemek zorunda kalmaz. Bu parayı vakfa bağışlamayı öneririm. Dost Tavsiyesi....”

aktif haber

İlgili haberler;

Uğur Dündar fena yakalandı!

Gazeteci Dündar'ı kızdıran iddia!




Bu haber 1,162 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,410 µs