En Sıcak Konular

Baskında yanmış evraklar çıktı

28 Nisan 2009 15:24 tsi
Baskında yanmış evraklar çıktı Eski DYP Milletvekili Salih Çelen'e yapılan Ergenekon baskınında yanmış evraklar bulundu. Bazı evrakların baskından önce yakıldığı belirlendi. İşte şok ayrıntılar...

Bir ihbar üzerine eski DYP'li Çelen'e yapılan Ergenekon baskınında yanmış belgeler bulundu. Çelen, "Kira vermemek için evrakların bir bölümünü arkadaşımın yeri olan buraya nakletmiştim" dedi. Çelen Çiller belgelerini yakmakla suçlanıyor.

Eski DYP milletvekili Salih Çelen'in avukatı ve yakın arkadaşı olan kişinin, villasının yakınlarında bulunan yanmış evraklar, polis ekiplerince toplanarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Villadaki arama da sona erdi.

Belgelerin baskından hemen önce yakıldığı belirlendi. Villanın hemen yanındaki çöplükte basın mensuplarının yellediği evraklar alev almaya başladı. Bu durum, evrakların operasyondan kısa bir süre önce yakıldığı ihtimalini artırdı.

Ergenekon' soruşturması kapsamında, Eymir Gölü kenarındaki eski DYP Milletvekili Salih Çelen'in avukatı ve yakın arkadaşına ait villadaki arama sona erdi.

Polise gelen bir ihbar mektubunun değerlendirilmesi sonucu, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının talebi ve mahkeme kararı üzerine Eymir Gölü kenarındaki bir villada başlatılan arama tamamlandı. Jandarma ekiplerinin çevre güvenliği aldığı ve Cumhuriyet savcısı nezaretinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen arama yaklaşık 3 saat sürdü.

Bir avukata ait olduğu belirtilen villa ve bahçesiyle müştemilatların yanı sıra villanın bahçesi yakınlarındaki tek katlı bir barakayla bu civardaki çöp ve moloz yığınları arasında bir kısmı yanmış halde klasörler halinde çok sayıda evrak bulundu.

Bulunan evraklardan bazıları, tutanak düzenlenerek sivil polis araçlarına konuldu ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne gönderildi. Söz konusu evrakların soruşturma kapsamında İstanbul'a gönderileceği ve incelemenin orada yapılacağı belirtildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından sadece arama kararının gönderildiği, gözaltının olmayacağı belirtilirken, emniyet yetkilileri, Ankara genelinde başka bir noktada aramanın olmadığını da ifade ettiler.

Eski DYP Milletvekili ve Zübeyde Hanım Şehit Anaları Vakfı Başkanı Salih Çelen, aramalar sırasında bir açıklama yapmış ve söz konusu evrakların vakfa ait olduğunu belirtmişti.

Çelen aynı zamanda Tansu Çiller, Necmettin Erbakan ve Melih Gökçek'in de avukatlığını yürütüyor.

ÇİLLER BELGELERİNİ O MU YAKTI?

Geçtiğimiz günlerde Gölbaşı'nda fail-i meçhul cinayetlerin patladığı Çiller dönemine ait 800 klasör belgenin yakılarak bir çukura gömüldüğü ortaya çıkmıştı. Belgelerin Susurluk ve terörle mücadeleyle ilgili olduğu tespit edilmişti.

Çelen'in Çiller'in belgelerini imha ettiği iddia ediliyor.

EVRAKLARI ÇOCUKLARA İMHA EDİN DİYE VERDİM

Gazetecilerin "Gölbaşı yakınlarında geçtiğimiz günlerde bir kısmı yakılmış halde bulunan ve Tansu Çiller'in Başbakanlık yaptığı döneme ait olduğu iddia edilen evraklarla ilgili adının geçtiğinin" hatırlatılması üzerine Çelen, "Evrakların bir kısmını çocuklara verdim imha edin diye. Nerede imha ettiklerini ne yaptıklarını bilmiyorum. Ama imha edilen evraklar bu belgelerin devamıdır. Bunlar bana göre lazım olanlardır, onlar lazım olmayanlardır. Muhafaza edecek yerimiz yoktu. Bir sürü malzeme... Ankara'da iki büroda bunları muhafaza ediyordum. 2 büroya son 7 yıldır kira ödüyorum. Daha fazla kira ödemeyeyim diye içinden evrakları seçtim, lazım olanları buraya getirdim, lazım olmayanları da hamallara verdim bunları imha edin dedim"diye konuştu.

 



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    20,450 µs