dinlen’ dedi! | " /> iyibi" /> dinlen’ dedi! | "/> iyibi"/>

En Sıcak Konular

Rabbime danıştım, ‘dinlen’ dedi!

28 Nisan 2009 14:48 tsi
Rabbime danıştım, ‘dinlen’ dedi! Kabine revizyonuna saatler kala “bakan toto” devam ediyor. Tabii en çok merak edilen, yeni bakanlarla koltuğuna veda edecek olanlar. Bunlardan bir tanesi de Maliye Bakanı Kemal Unakıtan. Gitmeli mi kalmalı mı? iyibi

Aslında her hükümette, söylemleri, davranışları ya da gaflarıyla popüler olan bir veya iki bakan görev yapar. AKP hükümetinde bu misyonu Maliye Bakanı Kemal Unakıtan yüklendi.

Kabine üyelerinin, partidaşlarının hatta bizzat Başbakan’ın “abi” diye hitap ettiği Unakıtan, bakanlığı süresince konuşmalarıyla hep ilgi odağı oldu.

Gerçekte kötü niyetle yapılmadığı belli olan bu konuşmalar sıklıkla gülüşmelere neden oldu. Tabii bir bakanın başarılı veya başarısız sayılması açısından bu pek fazla birşey ifade etmiyor.

Bakan Unakıtan’ı kamuoyunun önüne getiren konulardan biri de muhalefet tarafından seslendirilen yolsuzluk iddialarıydı. Bunlar zaman zaman aile bireylerini de hedef aldı.

Bakan Unakıtan da bu iddialara bir çok kürsüde hatta TBMM’de karşılık verdi. Yine de Maliye Bakanı’na yönelik bu iddialar akılda kaldı.

Şimdi ise, Başbakan’ın artık cebinde taşıdığı söylenen yeni Bakanlar Kurulu listesinde-tüm bakanlar ve adaylar gibi-isminin bulunup bulunmadığı tartışılıyor.

Siyasete vakıf Ankara mahfillerinin yaygın kulislerine göre Bakan Unakıtan Maliye Bakanı olamayacak, bakanlığa veda edecek.

Tabii bunu şimdiden yüzde yüz bilmek mümkün değil. Özellikle Başbakan’ın güvendiği isimlere sahip çıkma konusundaki inancı tersi bir sürpriz yapabilir.

Ama yine de Bakan Unakıtan’ın görevi devredeceği kanaati yaygın. Peki sebebi ne?

Sık sık manşetlere taşınan Unakıtan vecizleri sebepler arasında yok. İlk neden, seçimler sonra Başbakan’ın yeni bir beyaz sayfa ile devam etme, kamuoyuna hükümetin aynı enerjiye sahip olarak işinini başında olduğunu gösterme fikri.

Bu bakış başka bakanları da görevinden edecek. Yani Unakıtan’a özel bir gerekçe değil. Öte yandan Maliye Bakanı’nın sağlığına dikkat etmesi ihtiyacı ve stresten uzak kalması da düşünülen notlar arasında.

Maliye Bakanı’na sorulursa mesele yok ve görevinde kalmak istiyor. Bunu açıkça da söyledi. Peki Unakıtan’ın yönetiminde Maliye Bakanlığı işini iyi yapıyor mu?

Bakanların Maliye’den şikayeti belli. Para alırken Unakıtan hayli zorluk çıkarıyor. Ama bu önemli değil. Ancak Genel Merkez, parti grubu  ve AKP teşkilatında Bakan Unakıtan’a yönelik kritikler mevcut.

Çoğu zaman Başbakan’a direkt yansıtılmayan bu şikayetler, seçimler sonrası daha çok duyulmaya başladı ve iş, “kafi, yeterince ve yeterlice görevini yaptı, parti grubunda değerli arkadaşlarımız var, bayrağı onlar taşıyabilir” söylemlerine kadar geldi.

Burada tatsız bir noktada, ekonomi ile ilgili diğer bakanların performansı. Nazım Ekren ve Kürşad Tüzmen, Unakatın’dan daha başarılı bulunuyor. Bakan Ekren’e zaten pek bir eleştiri gelmiyor partiden.

Tüzmen ise kabine yer almama ihtimali bulunan isimlerden biri. Tıpkı Mehmet Şimşek gibi. Hatta Şimşek’e daha büyük olasılık tanınıyor. İşte Unakıtan’ın ekonomi ile ilgili bakanlar arasında da performansına muhalefet var.

İşte tüm bunlar birleşince Bakan Unakıtan-tabii Başbakan’ın sürpriz hakkı saklı kalmak şartıyla-biraz dinlenecek gibi.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,304 µs