En Sıcak Konular

Haydar Aliyev’in kızı muhalefete hazırlanıyor

28 Nisan 2009 13:14 tsi
Aliyev'in kızı Sevil Aliyeva'nın önümüzdeki günlerde Bakü'ye gelerek bir muhalefet partisinde başkan olacağı iddia edildi.

Azeri gazetelerinde çıkan haberlere göre, Sevil Aliyeva 14 mayısta siyasi faaliyete başlaması konusunda bir açıklama yapacak. Mevcut muhalif partilerden birinin başına geçmesi beklenen Sevil Aliyeva şimdiye kadar Londra'da yaşıyor ve siyasete doğrudan müdahale etmiyordu. Aliyeva'nın sahibi olduğu Space TV de siyasi mesajlar vermekten kaçınması ile dikkat çekiyordu.

İddialara göre, İlham Aliyev'in kızı devlet başkanı babasından önemli makamlardan biri için pazarlık yaptı, ancak talebi olumsuz karşılanınca babasıyla arası açıldı. İkili arasındaki ilişkilerin, eski sağlık bakanı Ali İnsanov'un göz altına alınmasından sonra kopma noktasına geldiği öne sürüldü. Sevil Aliyeva, babasının en yakın adamlarından biri olan eski bakanın hapse atılmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Son refarandum sırasında sessiz kalmayı tercih eden Sevil Aliyeva'nın bu dönemde ABD'de lobi faaliyetlerinde bulunduğu ve iktidara baskı yapılması için çalıştığı da iddialar arasında..

Bir dönem Haydar Aliyev'e yakın olan, ancak sonraları saf dışı bırakılmış eski Bakü valisi Refael Allahverdiyev, eski sağlık bakanı Ali İnsanov, Rza İbadov ve diğer küskünleri yanına toplayan Sevil Aliyeva'nın 2010 meclis seçimleri için güçlü bir muhalefet yapması bekleniyor.

İktidarın ise gelişmelerin önüne geçmek için bu gruba ait olan ticari merkezleri kapattığı ve faaliyet alanlarını daraltılmağa çalıştığı bildirildi.

dunyabulteni

 




Bu haber 1,701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,934 µs