En Sıcak Konular

Ruhat Mengü'den savunma

28 Nisan 2009 12:21 tsi
Vatan yöneticisi Duruoğlu'nun örgüt operasyonunda gözaltına alınmasıyla ilgili yaptığımız haber üzerine Mengü, iddialara cevap vermek yerine savunmaya geçti.

Dün Türkiye gündemini sarsan Devrimci Karargah örgütü operasyonu kapsamında gözaltına alınan Gazetevatan.com'un Genel Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu'nun, gözaltına alınması üzerine yaptığımız habere, Vatan yazarı Ruhat Mengü ateş püskürdü. Mengü, Duruoğlu'yla ilgili iddialara ise cevap vermedi.

Ruhat Mengü/Vatan

Medyum medya dehşeti!

İnanılmaz bir medya dehşeti yaşanıyor Türkiye’de, bazı gazeteler, internet siteleri ve köşe yazarlarının “SAVCI” kesildiği bir hukuki dehşet...

Daha Ergenekon soruşturmasının savcıları açıklamadan soruşturmanın bir adım sonrası veya bir “dalga” sonrası birkaç gazete, yazar ve internet sitesi tarafından açıklanıyor. Bu yetmiyor gözaltına alınmış veya tutuklu olan (ama hakkında kesinleşmiş bir suç ve ceza bulunmayan) isimler kendilerinin attığı başlıklar ve yazdığı senaryolarla kesin hükümlü ilan ediliyorlar.

Örneğin “Postallı rektörler” başlıklarıyla henüz mahkemeye çıkmamış, hakkında hiçbir kesin kanıt açıklanmamış rektörler orduyla birlikte “darbeci ve ordunun rektörü” haline getiriliyor.

Yani diyelim ki “suçlu, darbe planlamış bir veya birkaç asker” olduğu ilerde anlaşılabilir (veya anlaşılmayabilir), “tüm ordu” önceden darbeci ilan ediliyor. Bir rektör ilişkili ise (veya o da değilse) içeri alınmış tüm rektörler “darbeci” olarak tanıtılıyor.

Bundan daha büyük bir hukuk saçmalığının olamayacağını, bu olayların ABD’nin “İnsan Hakları Raporu” na girmesi, tüm dünyada basınının “Böyle hukuksuzluk olmaz” tepkileri, Türkiye’nin yüksek mahkeme başkanları dahil bütün hukukçularının ve AKP’nin kendi bakanlarının “Ergenekon soruşturması siyasallaştı. Davanın siyasallaşmasında bir medya kesiminin ciddi rolü var, yaptıkları ‘insanların kurumların onuruyla oynamak’tır, insanlık suçudur” şeklinde arkası kesilmeyen açıklamaları da gösteriyor.

Soruşturmadaki “hukuksuzluklar zinciri” ni ve bir medya kesiminin “hedef gösterme” lerini, senaryolarını herkes eleştiriyor, AYM Başkanı Haşim Kılıç “Medyada olup bitene savcıların sessiz kalması çok düşündürücü ve üzücüdür” diyor ama aynı konularda “medyum medya” dışındaki medya eleştiri yapacak olursa senaryocu-medyum medya bu kez “Ergenekon’a destek veren yayın organı” olarak ilan ediyor.

Bir medya azgınlığıdır gidiyor kısacası. Dün PKK ile ilişkili “Devrimci Karargah Örgütü” ne yapılan operasyondan sonra soruşturma çerçevesinde VATAN’ın internet sitesini yöneten Aylin Duruoğlu, bu örgütten bir kişiyle “üniversiteden arkadaş” olduğu ve telefon görüşmesi yaptığı için gözaltına alınmış (detayları henüz hiçbirimiz bilmiyoruz.)

Her gözaltı sonrasında ava çıkan polisiye film senaryocuları, bazı internet siteleri (belki bugün bazı gazetelerde de ayın işgüzarlığa rastlayabiliriz) yine işe koyulmuş ve daha ne olduğu bilinmeyen konuda Aylin Duruoğlu’yla birlikte fırsat bu fırsat diyerek VATAN’ı da, o da yetmemiş “Doğan Grubu’nun üst düzey yöneticisi” diyerek bütün grubu da işe dahil edivermişler.

O araya “Vatan’ın Türkan Saylan ve ÇYDD’ye yönelik operasyonda Ergenekon davasına savaş açtığı” filan da sıkıştırılarak Vatan Ergenekon’la bağlantılı gösterme çabası da unutulmamış tabii. Bir şekilde bu “olmayan ve asla olmayacak” bağlantıyı kurmaları lazım, çırpınıyorlar kaç zamandır. Kardeşim, Türkan Saylan’ı içine alan operasyona “VİCDANI, AKLI OLAN HERKES”, dünya karşı çıktı görmediniz mi?

Her neyse... Bu kötü niyetli ve fırsatçı işgüzarların şunları öğrenmesi gerekiyor:

1- Bir insanın gözaltına alınması “suçlu” olduğu anlamına gelmez.

2- Bir kişinin suçlu olması da çalıştığı kurumun suçlanmasına neden olamaz.

3- “İnternet sitesi sorumlusu” olmak üst düzey bir görev değildir.

4- Eli kalem tutan herkes haberci veya gazeteci olamaz bunun için önce insanlık, sonra vicdan, sonra da mesleğe saygı gerekir!

 



Bu haber 1,128 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,763 µs