En Sıcak Konular

Türkiye'yi kana bulayacaklardı

28 Nisan 2009 11:37 tsi
PKK terör örgütü sözde ateşkes ilan etti ama bir şehri uçuracak büyüklükte patlayıcıyla gönderdiği iki teröristi Polis büyük bir operasyonla yakaladı.

Mersin'de polisin başarılı operasyonu ile sağ ele geçirilen bölücü terör örgütünün bombacısı Y.Y.'nin kaldığı evde 35 kilo 880 gram A4 plastik patlayıcı ele geçirildi. Zanlının yakalanmaması durumunda kaos çıkaracak kanlı eylemler gerçekleştireceği belirtildi.

Ele geçirilen miktarın bugünü kadar ele geçirilen en büyük miktar olduğu bildirildi. Teröristlerin hücre evlerinde yapılan aramada ele geçirilen Kürtçe İncil ise dikkat çekti. Terör örgütünün önde gelen bombacılarından olan Y.Y.'nin örgüt içinde,"Şehir Tilkisi" lakabı ile tanındığı ve yakalanması ile örgütün önemli bir darbe yediği belirtiliyor.

24 Nisan'da Batıkent Mahallesi'nde düzenlenen operasyonla ilgili Mersin Valisi Hüseyin Aksoy bir basın toplantısı düzenledi. Vali Aksoy, bombacının yakalanmasıyla Mersin'de ve başka şehirlerde kanlı eylemlerin önlendiğini söyledi.

Yakalanan Y.Y.'nin daha önce Mersin'de 2 alışveriş merkezine bomba koyma eylemini halen cezaevinde hükümlü bulunan Derya(K) H.D ile birlikte gerçekleştirdiğini belirten Aksoy, bunun yanında Hatay'ın İskenderun ilçesinde 2 polis memurunun şehit edilmesi olayına karışan Zeynel(K)C.A'nın da aynı operasyonda yaralı yakalandığını kaydetti.

2 teröristin mevcut huzur ve güven ortamını bozmak için bombalı ve silahlı eylemler gerçekleştirmek amacı ile Mersin'e geldiklerini ifade eden Aksoy, örgüt mensuplarının eylemlerini gerçekleştirmek için değişik illerde ekonomik tesisler ve kamu kurumları üzerinde keşifler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Örgüt mensupları ile birlikte 4 kişinin daha yardım yataklık suçlaması ile gözaltına alındığını belirten Aksoy, bunlardan birinin olaylarla ilişkisi olmadığı için savcılık tarafından serbest bırakıldığını diğer 3 kişi ve 2 örgüt mensubunun adliyeye sevk edildiğini ifade etti.

Öte yandan hücre evinde yapılan aramalarda her biri 230 gram olan 156 adet toplam 35 kilo 880 gram A4 plastik patlayıcı, 2 adet el bombası, 2 adet tabanca, bu tabancalara ait 6 adet şarjör, 74 adet mermi, 1 adet şifreli haberleşme ve telsiz muhaberesi için kullanılan radyo, 1 adet av tüfeği, örgütüne ait bin 800 euro, 2 adet sahte nufüs cüzdanı, 1 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet Kürtçe İncil ve bol miktarda örgüte ait doküman ele geçirildi. (CİHAN)



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,023 µs